Антикорупционната комисия, ръководена от Сотир Цацаров, проверява групата, обвинена в

...
Антикорупционната комисия, ръководена от Сотир Цацаров, проверява групата, обвинена в
Коментари Харесай

Цацаров проверява групата, обвинена в измами

Антикорупционната комисия, ръководена от Сотир Цацаров, ревизира групата, упрекната в измами с вложения в сякаш американски компании на фондовите тържища. До намесата на КПКОНПИ се стигна, откакто прокуратурата повдигна обвинявания на арестуваните. Разследващите са открили стотици потърпевши.

По данни на прокуратурата групата се е облагодетелствала с милиони левове, заяви Нова тв. Собственикът на автосервиз в дребен балкански град е измежду жертвите на групата измамници, подлъгала хората, че влагат в компании, които се търгуват на американската фондова борса. Крие лицето си, тъй като го е позор в каква скица е попаднал.

„ Юли месец 2019 година започнах да получавам позвънявания. Първо ми желаеха имейл адрес, с цел да ми изпратят информация за тяхната компания ”, споделя той.

Поне два пъти мъжът им отхвърля, само че по думите му - те били много настоятелни. Предложили му да влага в компании, чиито акции занапред ще бъдат пуснати за продажба. Като вероятността за облага е над 200 %.

Инвестиционните медиатори убеждавали, че имат лиценз от Българска народна банка и няма никаква заплаха за парите на вложителите, споделя пред Нова излъганият.

Последвала нова оферта - в случай че влага още 1500 лева, могат да купят акции на извънредно преференциална цена. Последвали нови заплащания от страна на потърпевшия.

След вложени 7 хиляди лева, мъжът изискал да разбере по какъв начин и по кое време ще може да получи облагата си, тъй като получавал мейли какъв брой добре вървят вложенията му. Въпреки че доходността била не обещаните 200 %, а не повече от 70 на 100.

И по този начин, мъжът траял да влага, до момента в който общата сума набъбнала до 20 хил.лв. Когато изискал да изтегли част от облагата, почнало прекачване между  чиновници в компанията. Установил, че е излъган при започване на април, когато прокуратурата разгласи, че е разрушила тайфа, присвоила над 1 млн. лева.по тази скица.

„ Тези хора, както и всички лица, които прокуратурата упреква, стават неотложно лица, по отношение на които Комисията стартира инспекция ”, изясни ръководителят на КПКОНПИ Сотир Цацаров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР