Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) започва проверка срещу главния прокурор Иван Гешев.

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) започва проверка срещу главния прокурор Иван Гешев.
Коментари Харесай

КПКОНПИ започва проверка срещу Гешев и иска сигнали от Надежда Йорданова

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) стартира инспекция против основния прокурор Иван Гешев. Повод за нея са сигналите за осъществени от Гешев нарушавания, за които правосъдната министърка Надежда Йорданова неколкократно заяви, че е получила.

В тази връзка в понеделник от комисията оповестиха, че са претендирали от Йорданова "заверени копия от подадените сигнали и друга относима информация ". Досега Йорданова не е конкретизирала какво е наличието на тези сигнали, защото към момента изчаква решението на Конституционния съд. Той би трябвало да се произнесе дали правосъдният министър може да изиска от Висш съдебен съвет премахване на основния прокурор.

Това конституционно дело беше формирано по искане на служебния правосъден министър Янаки Стоилов, откакто Висшият правосъден съвет всъщност настояването му за премахване на Гешев.

След като встъпи в служба на мястото на Стоилов, Йорданова на няколко пъти съобщи, че при нея има няколко сигнали против Гешев. Досега тя е споменавала съответно единствено, в който един от притежателите на компанията твърди, че е трансферирал на бащата на Гешев дял от нея, с цел да получи подпомагане от прокуратурата в спор с различен съсобственик.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР