Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) загуби на първа инстанция делото за конфликт

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) загуби на първа инстанция делото за конфликт
Коментари Харесай

Съдът спаси от глоба за конфликт на интереси санкционирания по Магнитски Манолев

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) загуби на първа инстанция делото за спор на ползи против някогашния заместник-министър на стопанската система Александър Манолев, който е измежду шестимата българи, глобени от Съединени американски щати по световния закон " Магнитски " за значима корупция.

Съдия Миглена Николова от столичния Административен съд (АССГ) анулира наложената санкция от 10 000 лв. на някогашния зам.-министър за спор на ползи. Вместо това КПКОНПИ е наказана да заплати 6000 лв. на Манолев за разходи по делото, което също е доста любопитно стичане на събитията, поради информациите за блокираните банкови сметки на санкционирите от Съединени американски щати българи.

Конфликт на ползи

През октомври 2019 година антикорупционната комисия (КПКОНПИ) откри спор на ползи на някогашния зам.-министър. Решението бе оповестено единствено дни, откакто против него бе импортиран и обвинителен акт за подбуждане към корист с европейски средства.

Наказателното дело и оповестеният спор на ползи са поради къщата за посетители в местността " Чинар уши " край Сандански. Разследване на " Биволъ " и локални журналистки разкри, че някогашният зам.-министър е ползвл парцела като персонална резиденция, въпреки че е финансирана с близо 400 хиляди лева от фонд " Земеделие ", с цел да се развива туризма в района. Телефонът на Манолев бе посочен като форма на контакт с къщата за посетители, която по документи не се водеше негова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР