Антиинфлационен пакет за 17 милиарда евро одобри тази вечер воденото

...
Антиинфлационен пакет за 17 милиарда евро одобри тази вечер воденото
Коментари Харесай

Италия одобри още 17 млрд. евро в подкрепа на хората и фирмите заради високите енергийни цени



Антиинфлационен пакет за 17 милиарда евро утвърди довечера воденото от Марио Драги държавно управление на Италия, което извършва служебни функционалности до предварителните избори на 25 септември. Целта на голямата обществена инвестиция е отбрана на семействата и бизнеса от стремглаво растящите цени на енергоносителите.

Кабинетът в оставка на Италия одобри спомагателна наредба към закона " Помощи ". Отнася се за превъзмогване на резултатите върху хората, фамилиите, предприятията и обществените органи, свързани с повишението на цените на енергийните артикули и  с инфлацията. За реализирането на спомагателния декрет са планувани 17 милиарда евро.

На специфична конференция министър председателят в оставка Марио Драги сподели, че ограниченията са предвид на бъдещето поради инфлацията, нарасналите цени на горивата и геополитическата неустановеност.

Декретът  е на стойност 15 милиарда евро плюс още 2 милиарда евро за спомагателни ограничения или общо 17 милиарда евро, които се прибавят към към този момент утвърдените почти 35 милиарда евро.

Мерките  включват преоценка на пенсиите с 2% от октомври, понижение с 2% на данъчната тежест върху разноските за труд за годишните приходи под 35 хиляди евро.

Заради сушата, материално подучване ще получат селскостопанските предприятия.

Пакетът от помощи за семействата  против скъпата  сила се усилва на 5 милиарда евро. Запазва се до 20-и септември и настоящото понижение на акцизите с към 30 евро цента за бензина и дизела и към 10 цента за пропан-бутан. 

През месец септември декретът ще бъде разискван в Народното събрание.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР