Антъни Джошуа се изправя срещу Кубрат Пулев в задължителна защита

...
Антъни Джошуа се изправя срещу Кубрат Пулев в задължителна защита
Коментари Харесай

Антъни Джошуа vs. Кубрат Пулев - какво казват цифрите?

Антъни Джошуа се изправя против Кубрат Пулев в наложителна отбрана на международните трофеи на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория на 28 октомври в Кардиф. Сайтът “TheStatsZone” е подготвил статистически разбор на държанието на кръга на двамата боксьори преди дълго чакания двубой на “Принсипалити стейдиъм”:



- Джошуа се стреми към 20-а победа в 20-ия си мач, като до момента не среща особени проблеми по пътя си към върха в дивизията. Англичанинът е прокиснал на кръга единствено 55 рунда до момента в кариерата си, като само против Владимир Кличко (победа с механически нокаут в 11-ия рунд) сподели, че е неуверен в по-дълги мачове.

- Пулев има много повече опит от противника си, тъй като е натрупал общо 174 рунда в 25-те си победи, печелейки 12 от тях със съдийско решение. Кобрата има също по този начин доста дълга кариера като дилетант.
- Джошуа е по-високият от двамата (198 см към 194 см) и надлежно има по-голям обсег (208 см към 203 см), което е преимущество за него, поради бързината на ръцете му.



- Това е четвърта отбрана на купа за Джошуа, откогато завоюва овакантения пояс на IBF против Чарлс Мартин преди 18 месеца. Мачът му с Кличко бе най-дълъг (11 рунда), откакто преди този момент не бе прекарвал на кръга повече от 7.

2 WEEKS TO GO!!

Anthony Joshua v kubrat pulev

World Heavyweight Championship

Sky sports Box Office

#JoshuaPulev pic.twitter.com/KHrTOoY7q0
— Anthony Joshua (@anthony_joshua2) October 15, 2017
- 16 от 19-те нокаута на Джошуа са били реализирани в границите на първите три рунда от неговите мачове.
- Пулев е показал в кариерата си, че може освен да нокаутира, само че и да печели по точки против съперниците си, когато мачовете му не престават оптималните 12 рунда.

Джошуа против Пулев - съществени статистически индикатори в кариерите им (средно тегло, тегло в последните шест мача, сбор победи на противниците, сбор загуби на противниците, сбор равенства на противниците, общо нокаути, приблизително рунд на отбелязване на нокаут):



- В последните си шест мача Пулев е излязъл на кръга с тегло 113.4 кг, а приблизително в професионалната си кариера е тежал 112. Джошуа също е бил по-тежък в този интервал, в съпоставяне със междинното му тегло - 112 към 109.

- Джошуа и Пулев са се изправяли против четирима общи противници, като като се изключи Кличко, изходите от дуелите са идентични, въпреки англичанинът да се е справял по-бързо със своите съперници.



- Пулев бе нокаутиран в петия рунд от Кличко, само че тогава украинецът бе във върхова форма, до момента в който против Джошуа бе към този момент в заника на кариерата си и все пак прати младока в нокдаун и можеше да го спре.

- Статистиката на ударите на Джошуа против Кличко и Пулев против Кличко демонстрира, че англичанинът е отправил повече удари, само че е пласирал единствено 0.2 повече прави удари от Кобрата.

- Общата статистика на мачовете им подсказва, че стиловете им са много разнообразни, тъй като Пулев е по-методичен и преценя придвижванията си повече, до момента в който Джошуа е избухлив и изостава от българина във връзка с тактиката.



В умозаключение “TheStatsZone” осведоми, че по-скоро възможностите на Пулев за победа не са свързани с нокаут, а с победа по точки. “Ако двамата се бяха срещнали преди Джошуа да излезе против Кличко, евентуално мачът им щеше да е по-оспорван, до момента в който в този момент опитът на първенеца е доста по-голям и го прави любимец против българина”, завършва анализът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР