Антъни Джошуа отчаяно иска да се бие срещу Тайсън Фюри,

...
Антъни Джошуа отчаяно иска да се бие срещу Тайсън Фюри,
Коментари Харесай

Преди боя с Усик Джошуа продължава да мисли за Фюри

Антъни Джошуа обезверено желае да се бие против Тайсън Фюри, с цел да реализира фантазията си да бъде безспорен международен първенец в тежка категория на бокса. Това разгласи неговият управител Еди Хърн пред Би Би Си в навечерието на мача на Ей Джей против украинеца Александър Усик.

33-годишният Фюри бе заставен да анулира проектите си за мач против Джошуа, откакто бе разпоредено от арбитратор да срещне американеца Деонтей Уайлдър в реванш за купата на Световния боксов съвет (WBC). При това състояние Антъни би трябвало да пази своите шампионски на WBA (Световна боксова асоциация), IBF (Международна боксова федерация) и WBO (Световна боксова организация) против Усик, който е кандидат за купата на WBO. 

" Нямах никаква поддръжка от екипа на Фюри, с цел да създадем този мач - съобщи Хърн. - Не желая да приказвам неприятно за неговия екип, само че не им имам вяра. Трябваше да се погрижим за себе си и за нашия бизнес, който в този момент е Усик. Единственото, което в този момент има значение е този дуел. Вярвам, че въпреки всичко Фюри ще се бие против Антъни. Знаем, че това би било най-касовият боксов мач в историята. Зная сигурно, че Ей Джей ще се бие с Тайсън Фюри и ще бъда шокиран, в случай че и двамата завоюват идните си мачове и по-късно не се срещнат ".

Екипът на Хърн упреква мениджърите на Фюри за пропадналия съединителен мач, до момента в който един от промоутърите на Тайсън - Франк Уорън неколкократно съобщи, че контракт не е бил подписван.

" Мечтата постоянно е била за сливане на всички шампионски пояси - сподели още Хърн. - Понякога получаваш по-лесна наложителна отбрана на купа, само че против Усик ще е допустимо най-трудната - отблъскващ жанр, боксов талант, просто велик боксьор. Но Ей Джей обича това, обича провокациите. Той обича да е наясно какъв брой е добър и желае в събота вечер да покаже на света какъв брой е добър - не просто като го нокаутира, а и като го надиграе тотално.  

Мачът Джошуа - Усик е в събота (25 септември) от 23:45 българско време на стадиона на " Тотнъм " в Лондон.

Англичанинът (31 година, 198 см) има 24 мача на професионалния кръг и 1 загуба, до момента в който Усик (34 година, 190 см) няма проваляне в своите 18 дуела. Като дилетанти и двамата станаха олимпийски първенци в Лондон`12 - Усик в кат. 91 кг (на полуфинала той победи Тервел Пулев), а Джошуа в кат. над 91 кг.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР