Антананариво. Няколко заподозрени са били арестувани във вторник във връзка

...
Антананариво. Няколко заподозрени са били арестувани във вторник във връзка
Коментари Харесай

Daily Sabah: В Мадагаскар е бил осуетен опит за покушение срещу президента на страната

Антананариво. Няколко обвинени са били задържани във вторник по отношение на несполучлив опит за нападение против президента на Мадагаскар Андри Ражоелина, оповестиха от прокуратурата на страната, представена от турското англоезично издание Daily Sabah .

" Няколко задгранични жители и жители на Мадагаскар бяха задържани във вторник, 20 юли, като част от следствие на нахлуване против сигурността на страната ", съобщи прокурорът Бертин Разафиаривони в изказване, публикувано през нощта.

" На този стадий от следствието, което продължава, генералната прокуратура твърди, че ще хвърлим светлина върху този случай ", добави тя.

" Според доказателствата, с които разполагаме, тези лица са замислили проект за елиминиране и обезвреждане на редица хора, в това число президента ", сподели основният прокурор.

Тя добави, че сега текат следствия и не могат да бъдат разкрити спомагателни детайлности.

Ражоелина постави клетва като президент на островната страна през 2019 година след оспорвани избори, чийто излаз бе решен от Конституционния съд, след тъжба на неговия противник.

Изявлението не показва националността на задграничните жители.

Позовавайки се на дипломатически източници, AFP заяви, че измежду арестуваните обвинени има двама френски жители, като обаче не се прецизира, дали те са от мадагаскарски генезис.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР