Анкара. Председателят на руската Федерална космическа агенция Роскосмос“ Дмитрий Рогозин

...
Анкара. Председателят на руската Федерална космическа агенция Роскосмос“ Дмитрий Рогозин
Коментари Харесай

Daily Sabah: Москва е готова да сътрудничи на турските космически инициативи

Анкара. Председателят на съветската Федерална галактическа организация „ Роскосмос “ Дмитрий Рогозин съобщи, че Турция разполага с всички нужни политически и стопански лостове за осъществяване на своята Национална галактическа стратегия и че Москва е подготвена и желае да оцени всички благоприятни условия за присъединяване в самодейностите по тази програмата, написа турското англоезично издание Daily Sabah .

„ Опитът, който натрупахме по време на срещи с турски сътрудници, “ сподели Рогозин, „ удостоверява, че двете страни имат значими дълготрайни общи ползи в региона на галактическите действия “.

Обяснявайки, че се приготвя план на документ, който да направи тези контакти по-систематични и всеобхватни, Рогозин сподели, че това ще бъде правната рамка на съдействието за мирни галактически действия сред Анкара и Москва.

Посочвайки, че за реализацията на галактическите стратегии са нужни мощна политическа воля и умело ръководство, Рогозин сподели: " При изискване, че се обезпечи и поддръжката на опитни сътрудници, една млада галактическа мощ може елементарно да приготви и извърши пълноценна междупланетна задача в доста малко време. "

Турция е измежду страните, които могат да извършват лична галактическа стратегия, акцентира Рогозин, като добави, че Турция нееднократно е показвала, че разполага с нужния брой квалифицирани специалисти в авиационната промишленост.

Оценявайки изказванията на турските управляващи, че съветските ракети „ Союз “ могат да бъдат употребявани за постигане до Международната галактическа станция (МКС), Рогозин сподели: „ „ Союз “ е една от най-надеждните ракети-носители освен в Русия, само че и в международен мащаб. Общо до момента в космоса са изстреляни над 1100 ракети „ Союз “ с разнообразни модификации. “

„ Роскосмос “ има опит в образованието на задгранични космонавти, сподели Рогозин, информирайки, че съветските специалисти са подготвени да стартират съвещания по отношение на образованието на турските астронавти и подготовката на пилотиран галактически план, който да е от изгода за Турция.

„ Очакваме подобаващи предложения от нашите турски сътрудници “, добави той.

Рогозин също повтори, че президентът Реджеп Тайип Ердоган и съветският му сътрудник Владимир Путин участваха на панаира MAKS-2019, извършен в Москва през 2019 година, заявявайки, че Москва е предложила да изпрати турски астронавт в космоса по време на този панаир и този жест е оценен доста позитивно и в двете страни.

Подчертавайки, че проучването на Космоса е комплицирана и извънредно ресурсоемка галактическа активност, Рогозин сподели: „ Има няколко разновидността за осъществяване на задачата, значими са нейната дълготрайност, схеми на полета и научни и приложни задания, предоставени на екипажа. Консултацията с нашите задгранични сътрудници за всички нюанси на пилотираната задача постоянно е доста дълга и старателна работа. Ние сме подготвени и желаем да се консултираме с нашите турски сътрудници по всички тези въпроси. “

Също по този начин разяснявайки програмата за развиване на безпилотни летателни апарати (БПЛА) на Турция, която притегли вниманието на света неотдавна, Рогозин сподели, че те са имали опция да видят и оценят бързото развиване на Турция в тази област като участници в водещи интернационалните авиационни панаири.

„ Разбира се, не е допустимо работата на турските инженери в тази област да не бъде почетена “, сподели съветският представител.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР