Английският шампион Манчестър Сити ще получи най-голям дял от компенсациите,

...
Английският шампион Манчестър Сити ще получи най-голям дял от компенсациите,
Коментари Харесай

Стана ясно кой отбор колко ще получи от Мондиал 2022

Английският първенец Манчестър Сити ще получи максимален дял от обезщетенията, които ФИФА ще раздаде на клубовете поради това, че техни футболисти вземат участие на Световното състезание в Катар, написа “Таймс ”. 

Според Програмата за подкрепяне на клубовете ФИФА ще изплати общо 209 млн. $ като обезщетение към тимовете по света, чиито играчи показват своята страна на Мондиал 2022. Всеки футболист ще донесе на своя клуб най-малко по 10 хиляди $ за всеки ден, който е прекарал в шампионата, както и за дните от подготвителната седмица преди старта на шампионата. Така за състезател, изнемощял в груповата фаза, ще бъдат изплатени по 180 хиляди $. При 1/8-финал сумата може да нарасне до 220 хиляди $, при 1/4-финал - до 280 хиляди, при полуфинал - до 320 хиляди и при край - до 370 хиляди.

Клубовете ще получат въпросните пари, без значение дали футболистите са играли в мачовете, или не. Ако обаче играчът е бил в клуба за по-малко от 2 години, той обаче ще би трябвало да подели сумата с предходния му клуб. Така да вземем за пример Барселона ще вземе пари даже за някогашните си играчи Лионел Меси и Антоан Гризман.

Манчестър Сити ще прибере 5,5 млн. $ по тази стратегия, с помощта на своите 16 играчи в Катар. На второ място е Барселона, като рекордният брой от 17 представители на клуба ще му донесе 4,1 млн. $. “Таймс ” показва и останалите британски тимове с максимален дял от обезщетенията: 3,52 млн. $ за Манчестър Юнайтед, 3,05 млн. за Челси, 2,88 млн. за Тотнъм, 2,61 млн. за Арсенал и 1,92 млн. за Ливърпул. С минимум компенсации в Премиър лийг са Борнемут, Кристъл Палас и Саутхамптън, които ще получат по 360 хиляди паунда, защото имат единствено по двама играчи на Мондиала, и то взели участие единствено в груповата фаза.

Тази самодейност стартира на Мондиал 2010, когато бяха отделени 40 млн. $. Четири години по-късно тази сума набъбна до 70 млн. $, а за Мондиал 2018 и актуалното издание тя възлезе на 209 млн. На Световното състезание в Русия най-вече пари от ФИФА получи Реал Мадрид. Сега нито един български клуб няма да получи от тези средства, защото на шампионата в Катар няма представител от efbet Лига.

 

 

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР