Английският шампион Манчестър Сити се е насочил към наставника на

...
Английският шампион Манчестър Сити се е насочил към наставника на
Коментари Харесай

В Ман Сити вече са определили наследника на Гуардиола

Английският първенец Манчестър Сити се е насочил към наставника на Аякс Ерик загар Хаг да размени Хосеп Гуардиола, когато договорът на испанеца изтече през лятото на 2023 година.

Гуардиола направи гражданска война в британския футбол, откогато дойде на „ Етихад “ през 2016 година. По време на своите пет години и половина отпред, Пеп изведе Сити до три трофеи във Висшата лига и четири следващи Купи на Лигата. Той също по този начин подвигна ФА Къп през 2019 година и стигна до финала на Шампионската лига през предишния мандат.

Но някогашният треньор на Барселона съобщи, че ще напусне Манчестър, когато договорът му изтече в края на идващия сезон и съгласно „ De Telegraaf “, Сити е определил наставника на Аякс Ерик загар Хаг като съвършен правоприемник на Гуардиола, в случай че към момента нидерландецът е разполагаем.

Манчестър Юнайтед непрекъснато бе свързван с нидерландеца през последните няколко месеца. Съобщава се, че Тен Хаг е бил кандидат да стане идващият управител на „ алените дяволи “ даже преди Оле Гунар Солскяер да бъде уволнен предишния месец.

Смята се, че и Байерн Мюнхен, и Тотнъм са пробвали да убедят предводителя на амсетрадамци, а Нюкасъл също има проекти да го притегли след придобиването на клуба от консорциума от Саудитска Арабия.

Man City 'decide Pep Guardiola's successor' as they put time-frame on appointment
— Express Sport (@DExpress_Sport)
Нидерландецът неотдавна призна, че подготвен да одобри сходна оферта.

„ Мисля, че съм подготвен да отида в задграничен клуб. Ще се веселя да опитам ново предизвикателство. Но не го диря непременно. Ако това не се случи в никакъв случай, отново не бих споделил, че кариерата ми е била неуспех. Но имам вяра, че разполагам с нужните качества, с цел да се оправя с сходна задача “, призна Тен Хаг пред „ Де Фолкскрант “.

Тен Хаг е отпред на Аякс от декември 2017 година, като досега завоюва две трофеи и две купи на Нидерландия с този клуб.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР