Английският шампион Манчестър Сити и борещия се за оцеляване Лийдс

...
Английският шампион Манчестър Сити и борещия се за оцеляване Лийдс
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Манчестър Сити 2:0 Лийдс Юнайтед, старт на втората част

Английският първенец Манчестър Сити и борещия се за оцеляване Лийдс Юнайтед играят при в среща от 35-ия кръг на Висшата лига. Капитанът Илкай Гюндоган откри в 19-ата, а по-късно и удвои в 27-ата минута.

„ Гражданите “ се завърнаха на първата позиция в класирането, като имат точка преднина пред Арсенал, който обаче е и с един изигран мач повече.

Лийдс пък е тъкмо над рисковата зона, на 17-о място, като е с еднакъв брой точки дружно с 18-ия Нотиннгам Форест. Със задачата за спасението на йоркшиърци се зае опитният експерт Сам Алардайс, който по-рано през седмицата беше назначен публично за нов управител на отбора след уволнението на Хави Грасия.

/ /

Ман Сити започва с напън още в първите минути и се настани трайно в половината на Лийдс.

Първата забавна обстановка пристигна в 16-ата минута, когато капитанът Илкай Гюндоган комбинира с Кевин Де Бройне отдясно, който насочи отлично ниско подаване в наказателното поле, където напълно самичък бе Хулиан Алварес, само че той стреля над вратата от към 8-9 метра.

Само минута по-късно „ жителите “ можеха да открият резултата. Рико Люис опита извеждащо подаване за Ерлинг Халанд, като се получи рикошет в състезател на гостите и топката падна още по-удобна за норвежеца, който стреля мигновено с левия крайник към близкия ъгъл, само че вратарят Жоел Роблес избави.

Все отново Сити поведе закономерно в 19-ата минута. Рияд Марез получи отдясно, финтира Жуниор Фирпо, влезе в наказателното поле и подаде за Гюндоган, който с доста акуратен удар с десния крайник от придвижване откри долния ляв ъгъл на Роблес – 1:0.

41.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР