Английски натуропат, хомеопат и водещ специалист по диетология и здравословно

...
Английски натуропат, хомеопат и водещ специалист по диетология и здравословно
Коментари Харесай

Най-големият стрес, който можем да изживеем, е невъзможността да бъдем себе си ~ Барбара РЕН

Английски натуропат, хомеопат и водещ експерт по диетология и здравословно хранене, Барбара Рен има 40-годишен опит в региона на холистичната медицина. Създаденият от нея Институт по естествено хранене (Лондон) ползва неповторим метод, който води към изцеление на тялото, тъй че то да може да откликва позитивно на извършващите се промени. „ Щастието, здравето и свободата са рождено право на всеки човек на тази планета и са постижими за всекиго ”, споделя Рен, а ние споделяме фрагмент от книгата й „ Клетъчно събуждане ” (Изд. Кибеа).

Рудолф Щайнер споделя, че в случай че желаеме да се излекуваме, първо би трябвало да изцелим земята и в тези думи в действителност има огромна мъдрост. Майката Земя е великодушна кърмилница и колкото повече грижи и внимание й посвещаваме, толкоз по-щедро ни се отплаща тя. Когато й бъде разрешено, тя обезпечава всичко, което ни е належащо, в най-ефикасна и витална форма, с цел да подкрепи добруването ни и по-нататъшния ни напредък.

В наши дни рядко се приказва за реализирането на нашия капацитет, а когато се приказва, картината е много неразбираема. В актуалното общество реализирането на капацитета се свързва с неща като приемане на хубави оценки в учебно заведение, намиране на хубава работа, пазаруване на парцел, финансово благоденствие и спестявания за старини. А в дъното на тези хрумвания се крие страхът да не би да не успееш да реализираш този капацитет заради неприятно здраве.

Като деца ние, всички, мечтаем какво желаеме да вършим, когато пораснем, само че с годините нормално ни научават да вършим взаимни отстъпки с фантазиите си, да се събудим и да стартираме да живеем в „ действителния свят “. Всъщност истината е, че са ни научили да спим и да прекъснем връзката с същинската същина на живота.

Само страхът може да ви попречи да вършиме това, което в действителност желаете. В актуалното общество се отделя голямо внимание на увековечаването на страха, защото той е най-ефективният метод за надзор над масите. Страхуваме се от бедността, от неприятното здраве, от войната и тероризма и държавните управления се грижат да продължаваме да насочваме вниманието си към тези неща, като ни споделят, че афишират война на всичко, от което се опасяваме. Но страхът в никакъв случай не се преодолява посредством битка, защото всяка война единствено поражда още боязън. Може би е време да изберем да насочваме вниманието си към мечтаното, вместо към нежеланото.

Щастието, здравето и свободата са рождено право на всеки човек на тази планета и са постижими за всекиго. Независимо къде сте в живота, без значение от положителното или неприятното здравословно положение, вие имате капацитета да намерите благополучие, здраве и независимост.

Учейки се да осъществяваме своя капацитет, ние се трансформираме в нещо, което другите възприемат като ходещо знамение. Вече никоя болест не е „ нелечима “, защото разбираме, че всяка болест е напълно и недвусмислено лечима от вътрешната страна, без изключение. Вече не се опасяваме от бъдещето, защото вътрешно знаем, че сме господари на ориста си. Това е същината на човешкия капацитет - озаряването на живота, който става все по-прекрасен и трогателен, смелостта да мечтаеш и след това да поемеш към фантазиите си, свободен от боязън. Да бъдеш себе си - такъв, какъвто в сърцето си постоянно си знаел, че би трябвало да бъдеш.

Най-големият стрес, който можем да изживеем, е невъзможността да бъдем себе си. За да бъдем себе си, би трябвало да поддържаме вярно връзката си със Земята и вселената, да сме в баланс с всичко в близост. Това значи да хармонизираме своя микрокосмос, вибрацията на клетъчно равнище, с макрокосмоса - заобикалящия ни свят.

От: „ Клетъчно събуждане “, Барбара Рен, превод Станислава Миланова, ИК „ Кибеа “, 2011 година
Снимка: Изд. Кибеа

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР