Английската закуска, тази вкусна традиция, запазена от хилядолетия, се оказва

...
Английската закуска, тази вкусна традиция, запазена от хилядолетия, се оказва
Коментари Харесай

Доказано! Английската закуска лекува махмурлука

Английската закуска, тази вкусна традиция, непокътната от хилядолетия, се оказва и много потребна. Тя освен е желано лекарство против махмурлук, само че и най-бързо настоящото.

До този извод стигнаха учените във Англия. По поръчка на производителите на яйца Лайън те са провели допитване, в което присъединяване са взели 2 000 души. Резултатите демонстрират, че 38 % от тях се възвръщат от тежкия махмурлук за по-малко от три часа благодарение на британската закуска. Проучването разяснява, че причина за това са яйцата в състава на известната закуска.

Традиционната цялостна британска закуска през днешния ден включва бекон, поширани или пържени яйца, пържени домати и гъби, пържени филийки самун или приготвени на тостер, намазани щедро с масло. Всичко това е съпроводено с чаша благоуханен чай.

Проучването потвърждава, че останалите способи за справяне с казуса са много по-неефективни. Така да вземем за пример едвам 19% от интервюираните разчитат на болкоуспокояващи медикаменти. Едва три % пък са склонни да се отдадат на целодневна отмора в леглото, с цел да се оправят с резултата от алкохола.

 Английска закуска

Скоростният и бърз резултат на британската закуска учените отдават на яйцата в състава ѝ. Това е с помощта на високите равнища на съдържащата се в тях аминокиселина цистеин. Той противодейства на токсичните резултати на ацеталдехида – химикал, който носи ужасното главоболие, гадене и всички други неприятни чувства от прекаляването с чашката.

Освен това вкусните яйца са богати на висококачествени протеини и витамини B и D. Те също оказват помощ против махмурлук и са способни да вдигнат натежалата глава даже на най-големите пиячи.

 Английска закуска

Обилното похапване след тежка вечер несъмнено е един от най-хубавите способи да се справите с последствията от алкохола. Празният корем укрепва резултата на махмурлука. И противоположното - ситият корем пресича главоболието и ни кара да се почувстваме по-добре.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР