Английската кралица Елизабет II ще се вози със самолета на

...
Английската кралица Елизабет II ще се вози със самолета на
Коментари Харесай

Кралицата си продава самолетите. БоДжо я спасява

Английската кралица Елизабет II ще се вози със самолета на Борис Джонсън Airbus A330s Voyager, защото четирите самолета BAe 146, на които тя летеше до момента излизат от експоатация. За това заяви Mail on Sunday базирайки се на лични източници, съобщи „ Монитор ”.

Според изданието английските управляващи би трябвало да разгласят извеждането от употреба на четирите самолета BAe 146 в повсеместен обзор на въпросите, свързани със сигурността, защитата и външната политика, който ще бъде оповестен на 16 март. По този метод 32-ра кралска ескадрила, която дава отговор за въздушния превоз на Елизабет II и всички високопоставени членове на кралското семейство, и се намира в покрайнините на Лондон, в този момент ще включва само хеликоптера AW 109.

Вестникът показва още, че това евентуално ще принуди Кралицата да употребява самолетът на министър-председателя Airbus A330s Voyager. Този аероплан предходната година беше пребоядисан в цветовете на флага на Англия за 900 пауна (1,1 милион долара). Борис Джонсън тогава отнесе много рецензии от страна на обществото заради неефективно консумиране на обществени средства по време на пандемия и здравна рецесия.

Преди това този аероплан е бил употребен за зареждане с гориво във въздуха. От юни 2016 година, след преобразуването му, той се употребява за пътешестване от управлението на страната. Самолетът беше оборудван с офис, 60 места в бизнес класа, както и 100 места в икономическа класа. Самолетът разполага и с противоракетна система.

 

Публикацията отбелязва още, че самолетите BAe 146, които кралската фамилия употребява от 80-те години на предишния век, са създадени от английската компания British Aerospace, могат да бъдат пуснати в продажба.

" Продажбата на самолетите BAe 146 доста ще понижи способността на Кралската ескадрила да извършва военни и цивилен задачи. Тези високо ценени универсални самолети обслужват чудесно членовете на кралското семейство, военните командири и министър-председателите в продължение на десетилетия "., сподели ръководителят на комисията по защита на Камарата на общините на английския парламент, консервативният народен представител Тобиас Елууд.

Гарет Томас, народен представител от Лейбъристката партия, прикани управляващите " незабавно да обяснят по какъв начин кралското семейство в този момент ще пътува в чужбина, с цел да извършва основните си функционалности ".   " Те заслужават подобаваща поддръжка, въпреки и тъй като са едни от най-популярните английски активи ", сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР