Английската кралица Елизабет II държи милиони в офшорки на Каймановите

...
Английската кралица Елизабет II държи милиони в офшорки на Каймановите
Коментари Харесай

Нови документи разкриват тайното богатство на световните лидери

Английската кралица Елизабет II държи милиони в офшорки на Каймановите острови, министърът на стопанската система на Съединени американски щати Уилбър Рос има общ бизнес със зетя на Путин и близки до него олигарси, обществените мрежи Twitter и Фейсбук получават пари от съветската страна, а огромни международни корпорации като Nike и Apple нападателно укриват налози.

Това са единствено част от новите разкрития за най-големите международни предприемачи, държавни глави и водещи фигури в региона на политиката, развлеченията и спорта, които правят данъчни нарушавания, укривайки положението си в данъчни убежища.

Детайлите са разказани в така наречен Paradise Papers - 13.4 млн. документа, изтекли от офшорна адвокатска адвокатска фирма и корпоративните регистри в 19 данъчни юрисдикции. Информацията е получена от немския вестник Süddeutsche Zeitung и е споделена от Международния консорциум на проверяващите публицисти с сътрудници, в това число Guardian, BBC и New York Times.

Те разкриват световната среда, в която могат да се развиват данъчните нарушавания - и комплицираните и видимо изкуствени способи, по които най-богатите корпорации законно могат да защитят благосъстоянието си.

Докато водещите международни водачи публично са срещу данъчните убежища и настояват, че работят в посока ограничението им, действително доста от тях влагат парите си точно в офшорки.

Английската кралица е насочила милиони от персоналното си положение към фонд на Каймановите острови, който влага в редица бизнеси, в това число търговски вериги със съмнителна известност. Чрез комплицирана скица са вложени 10 млн. паунда във фондове за рисков и частен капитал, които купуват търговски вериги и други бизнеси, носейки дивиденти на своите ръководещи сътрудници (както и на самата кралица).

Министърът на стопанската система на Съединени американски щати и един от най-доверените хора на президента Доналд Тръмп - Уилбър Рос има дял в корабоплавателна компания, която печели милиони долари годишно, транспортирайки петрол и газ за съветска енергийна компания, чийто акционери са зетят на Владимир Путин и двама съветски милиардери, които са обект на наказания от Съединени американски щати.

Стивън Бронфман - един от основните съветници на канадския министър председател Джъстин Трюдо, който има сериозна роля за политическото му издигане, е трансферирал милиони долари към офшорки на Каймановите острови, с цел да избегне налозите в Съединени американски щати, Канада и Израел.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР