Англия достигна полуфиналите на домашното европейско първенство по футбол за

...
Англия достигна полуфиналите на домашното европейско първенство по футбол за
Коментари Харесай

Англия срази Испания след продължения и се класира за 1/2-финалите на Евро 2022

Англия доближи полуфиналите на домашното европейско състезание по футбол за дами, откакто реализира трагичен поврат над Испания с 2:1 след продължения в първия конфликт от програмата на четвъртфиналите на шампионата, игран на „ Амекс Стейдиъм “ в Брайтън .
С този страховит изстрел Стануей (л) прати "лъвиците " на полуфиналите.
След нулева първа част, в която испанките бяха по-дейни от съперничките, възпитаничките на Хорхе Вилда закономерно излязоха с едни гърди напред в резултата. Естер Гонзалес се разписа в 54-та минута след асистенция на влезлата на почивката Атенеа дел Кастило Бейвиде.

Футболистките на селекционера Сарина Вигман, която се завърна на аварийна пейка след негативен тест за ковид, изпитваха усложнения и напрежението от упованията си споделяше думата, преди Ела Туун да изравни в 84-та минута и да вкара мача в продължения.

Там „ лъвиците “ оформиха цялостния поврат в 96-та минута след страховит гол на Джорджия Стануей. До края на спомагателните 30 минути Испания по този начин и не откри отговор и по този начин Англия се трансформира в първия полуфиналист в конкуренцията. Там техен противник ще бъде спечелилият от двойката Швеция – Белгия, които играят в петък, 22 юли, от 22:00 часа българско време. Другият полуфинал ще бъде завършен от мачовете сред рекордьора Германия и Австрия, и настоящия първенец Нидерландия, който се изправя против Франция. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР