Англия детронира трикратния шампион Нова Зеландия и се класира за

...
Англия детронира трикратния шампион Нова Зеландия и се класира за
Коментари Харесай

Англия спря световния шампион Нова Зеландия и е на финал

Англия детронира трикратния първенец Нова Зеландия и се класира за финала на Световното състезание по ръгби, което се организира в Япония.

В полуфинален мач в Йокохама англичаните се постановиха над първенеца от последните две издания с 19:7 и ще спорят за купата за първи път от 2007 година, когато отстъпиха на Южна Африка. За "Ол Блекс " това бе първа загуба след 18 следващи победи на международни шампионати.

Съперник на водения от Еди Джоунс отбор в мач за купата ще бъде спечелилият от неделния полуфинал, в който се срещат Уелс и Южна Африка. Англичаните изиграха един от най-силните си мачове в последното десетилетие, като преобладаваха изцяло от първия до последния съдийски сигнал и водеха огромна част от играта в полето на съперника Ману Туйлаги даде задатък на Англия с есе във втората минута, а с тъкмо осъществяване на углавен удар Джордж Форд докара резултата до 10:0 до почивката.

През второто полувреме Нова Зеландия понижи до 7:13 след единственото си есе в мача, осъществено от Арди Савеа, само че нови точни удари с крайник на Форд фиксираха крайното 19:7. До момента Англия има една извоювана международна купа - през 2003 година, и два изгубени финала - през 1991 и 2007 година. Финалът на международното състезание е на 2 ноември, още веднъж в Йокохама.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР