Ангината е инфекциозно заболяване, при което се възпаляват сливиците. Заболяването

...
Ангината е инфекциозно заболяване, при което се възпаляват сливиците. Заболяването
Коментари Харесай

Билкови илачи при ангина и бронхит

Ангината е инфекциозно заболяване, при което се възпаляват сливиците. Заболяването се предизвиква от разнообразни микроби, основно стрептококи, попадащи в носоглътката при директен контакт с болен човек, при потребление на неизмити чинии и артикули. При някои хора е задоволително да си преохладят краката, да ядат сладолед, да се потопят в студена вода, с цел да се разболеят от ангина.

Причина за заболяването може да бъдат и хронични настинки, попаднали в гърлото дразнители (прах, алкохол), болести на назофаринкса (аденоиди, синузит), при които се нарушава дишането. Ангината е рискова с затрудненията, отразяващи се на сърцето, ставите, бъбреците. Тъй като болестта е инфекциозно, пациентът би трябвало да бъде изолиран, да се храни от обособени чинии, да употребява обособени кърпи. Храните би трябвало да бъда топли, недразнещи гърлото. Ангината е болест на цялото тяло, тъй че е целесъобразно да се одобряват в обилие топли питиета, тъй като посредством урината се изхвърлят токсините от организма. Не се предлага загряване на гърлото (компреси), значима роля при ангината играят гаргарите.

В допълнение към лекарствените средства за лекуване, националната медицина си има свои способи за битка със болестта ангина.

Къпината облекчава възпалението на гърлото, оказва помощ при ангина и бронхит. Залейте 2 супени лъжици листа от къпина с вряла вода (0.5 л) и оставете да се запари един час. Пийте по 2 супени лъжици, 4 пъти на ден преди хранене. Правете си гаргара с равни елементи от жълтурчета и лайка. Лекува бързо флегмозна ангина и полипите в носа. Гаргара 4-5 пъти на ден с настойка от широколист евкалипт (100 г листа на 1 л вряла вода). Настойка от 20 г (пълна супена лъжица) невен на чаша вряла вода се употребява също за гаргара. Гъста запарка от плодове от боровинка се употребява за гаргара при ангина, за мазане на изгорени места, кожни обриви (към 100 г сухи плодове се прибавя 0.5 л вода, оставя се да ври на котлона, до момента в който количеството на водата не намалее до 0.3 л). Правете си гаргара и с запарка от орехови листа – 15 г листа в чаша вряла вода.

Чудо мас при синузит, отит и бронхит

 Билкови илачи при ангина и бронхит Начин на подготвяне:

В емайлиран съд излейте 1 чаша рафинирано растително масло, прибавете пчелен восък с размерите на кибритена кутийка и загрейте на слаб котлон, до момента в който се разтопи восъкът. Половината от жълтъка на твърдо сварено яйце намачкайте с вилица в чинийка и с пръстите последователно го добавяйте в съда с мазнината и восъка. Разбъркайте и свалете от котлона, и оставете да престои 10-15 мин. След това прецедете. Да се съхранява в ледник, в стъклен съд. Мехлемът е доста ефикасен. Ако е належащо, може да се загрява на водна баня до 40 градуса.

Лекува:

Синузит. От разтопения мас се капва с пипета в носа. За да не изстине и да се втвърди, би трябвало да действате бързо. Достатъчно е да капвате от мехлема в носа един път или два пъти, с период сред капванията един час, и ще можете да се отървете даже от най-проблемния. Мехлемът прониква в максиларния синус и издърпва гнойта с голяма мощ. Гноен отит. Сложете в ухото памучен тампон, като при нужда го сменяйте. Едновременно с това нанасяйте от мехлема зад ухото. Мехлемът издърпва гнойта с голяма мощ. Може да лекувате по този метод всеки тип отит, освен гноясал. При налепи, циреи в гърлото и гноясал тонзилит мажете гърлото с мехлема или си правете компрес на шията. Ако извършите всичко това от вечерта, повтаряйки процедурата на всеки час, на сутринта гнойта ще пробие и изтече. При бронхит, болежка в стомаха, червата, циреи по тялото и ечемик на окото приемайте по три пъти дневно, преди хранене, по половин чаена лъжичка от мехлема.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР