Ангел Русев спечели за четвърти пореден път европейската титла по

...
Ангел Русев спечели за четвърти пореден път европейската титла по
Коментари Харесай

Европейското по щанги в София: титла за Ангел Русев, бронз за Джан Зарков

Ангел Русев завоюва за четвърти следващ път европейската купа по повдигане на тежести. На шампионата в София 22-годишният национал взе златото в най-леката категория при мъжете - до 55 кг, с дуел от 244 кг.

Бронзов орден сграбчи младежът Джан Зарков, който събра дуел от 235 кг. Сребърният орден бе извоюван от грузинеца Рамини Шамилишвили с 241 кг.

Българите бяха над всички във второто придвижване - изтласкването, където реализираха двата най-хубави резултата. И донесоха първите оценки за страната ни в двубой  на шампионата в " Арена Армеец ".

Зарков се оправи поредно със 123, 129 и 133 кг, а Русев излезе на подиума чак откакто всички останали състезатели бяха завършили и с трите си опита. Той реализира 135 кг в първия си опит, който му донесе златото.

Русев се оправи със съществени болки в дясното рамо, които получи при третия си опит в изхвърлянето. Роденият в Русе щангист опита да направи опит и на 140 кг за публиката в залата, само че не съумя, след което се отхвърли от финалната си тежест, само че това бе без значение.

Бронз в изтласкването завоюва испанецът Хосуе Брачи Гарсия със 131 кг. Той евентуално щеше да се бори и за европейската купа, само че не съумя да направи сполучлив опит в първото придвижване - изхвърлянето.

Там най-хубав бе турчинът Муамер Шахим със 112 кг. Втори с кг по-малко остана Шамилишвили, до момента в който Ангел Русев взе бронз в изхвърлянето със 109.

В първото придвижване Джан Зарков бе едвам осми със 102 кг, само че представянето му във второто придвижване в дебюта му при мъжете на европейско състезание бе в действителност впечатляващо.

По-късно през днешния ден предстоят още две категории. От 17:00 часа е конкуренцията при дамите до 55 кг, до момента в който от 20:00 ч. е олимпийската категория 61 кг при мъжете, в която ще вземат участие българите Иван Димов и Габриел Маринов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР