Ангажиментът на Китай да подкрепя и развива нови висококачествени производителни

...
Ангажиментът на Китай да подкрепя и развива нови висококачествени производителни
Коментари Харесай

Китайският икономически ръст стимулира оптимизъм

Ангажиментът на Китай да поддържа и развива нови висококачествени производителни сили ще предизвиква още повече висококачественото развиване на икономическите действия. На фона на възходящата неустановеност в световната стопанска система, точно тези старания на страната ще дават на локалните, а и на задграничните вложители, големи пазарни благоприятни условия и постоянни вероятности за развиване.

Това обявиха висши държавни чиновници и бизнес водачи на 23 март по време на Форума за китайско развиване, който се организира в китайската столица Пекин. Форумът беше висока платформа за полемики, която се концентрира върху опциите, които дава на световния бизнес устойчивото развиване на страната. Само няколко седмици преди този момент втората стопанска система в света публично показа и своята цел за 5-процентов стопански растеж за тази година, което от своя страна ще бъде като водеща тенденция за всички стопански и бизнес действия в страната за 2024 година

Китайската стопанска система стартира годината с добър положителен подтик, подкрепена от ефикасна макроикономическа политика. Със постоянен индустриален растеж, стабилно възобновяване на търсенето и други положителни фактори страната е уверена и способна да реализира своята съществена цел за обществено икономическо развиване. Това съобщи Джън Шандзие, началник на Държавната комисия за развиване и промяна. По-специално, дейното обработване на нови висококачествени производителни сили в Китай освен предизвиква личния стопански напредък на Китай, само че и инжектира нужния подтик в световното икономическо възобновяване и разширение, добави Джън. 

Новите висококачествени производителни сили значат смяна на парадигмата в продуктивността, основно задвижвана от революционни софтуерни пробиви, новаторско систематизиране на факторите на произвеждане и дълбока индустриална промяна и рационализация. Китай усилва напъните си за обработване на нововъзникващите промишлености, поощряване на дълбоката интеграция на цифровите технологии с действителната стопанска система и доближаването на напредналото произвеждане с модерните услуги и основаване на нови мотори на напредък в браншове като биопроизводството, комерсиалното аерокосмическо пространство, новите материали и така наречен „ стопанска система на ниската надморска височина “ (фокусираща се върху артикули и услуги за цивилен полети и логистика в границите на 1000 метра над земята), разяснява още Джън. 

Лин Хай, президент на отдела за Азиатско-тихоокеанския район, Европа, Близкия изток и Африка на Mastercard, съобщи, че Китай разполага с извънредно мощни основи за развиване. В това число се включват изобретателността и творчеството на китайския народ, както и уговорката на държавното управление за промени и отваряне. Освен това, непрекъснатите старания на Китай за стимулиране на нововъведенията и софтуерното развиване са от основно значение за разгръщането на капацитета му за напредък, прибавя още той.

Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на Международния валутен фонд, съобщи, че Китай е в челните редици на разрастващите се стопански системи във връзка с степента на разработка на технологиите за изкуствен интелект, като добре развитата цифрова инфраструктура. Това ще обезпечи и добра основа за бъдещо развиване на страната в тази тенденция. „ Създаването на постоянна регулаторна рамка за изкуствения разсъдък и укрепването на икономическите връзки с други страни с триумфи в бранша на технологиите и нововъведенията ще помогне на Китай да извоюва водещо място в сферата “, съобщи Георгиева. Тя разяснява още, че в средносрочен проект Китай ще продължи да е с главен принос за световния стопански напредък.

Китайският финансов министър Лан Фоан съобщи, че посредством възстановяване и усъвършенстване на фискалните политики Китай ще подтиква надграждането на промишлеността, ще насърчи растежа на нововъзникващите браншове и ще култивира секторите на бъдещето. Чрез възприемането на характерен за района метод за създаване на нови висококачествени производителни сили държавното управление има за цел да оформи нови мотори и преимущества за резистентен стопански напредък.

Дзин Личюн, президент и ръководител на Азиатската банка за инфраструктурни вложения съобщи, че развиването на нови висококачествени производителни сили може да се възползва от самодейните фискални политики, макар че директните дотации може да не дадат най-ефективните резултати. Той посочи, че е от значително значение да се заобикалят фискалните политики, които задушават мотивацията за произвеждане и нововъведения и основаването на благосъстояние.

Радж Субраманиам, президент на основания в Съединени американски щати снабдител на експресни куриерски услуги FedEx, съобщи, че растежът на компанията е мощно овластен от дълготрайния ангажимент за вложения и напредък на китайската стопанска система като цяло. През последните 40 години Китай се трансформира в дом на една от най-големите интервенции на FedEx в света. „ Ние имаме вяра, че отворените пазари и съдействието са от решаващо значение за разширение на растежа и просперитета за всички. Ние се ангажираме да проучим нови благоприятни условия в Китай и да използваме нашите цифрови нововъведения, с цел да изградим най-гъвкавата, ефикасна и умна мрежа в света “, добави той.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед13392Проф. Андрей Пантев: Замразените национализми се съживяватАлтернативен Поглед15554Проф. Андрей Пантев: Руско-турската освободителна война е най-честната в историята на целия европейски 19 векАлтернативен Поглед52682Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед25352Калин Тодоров: Мафията на жълтите паветаАлтернативен Поглед12696Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед545968Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед176613Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед135629Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед121237Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед91560Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов16129 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР