Android и iOS са двете доминиращи операционни системи за смартфони.

...
Android и iOS са двете доминиращи операционни системи за смартфони.
Коментари Харесай

Излезе новата версия на Ubuntu Touch - конкурента на Android и iOS

Android и iOS са двете преобладаващи операционни системи за смарт телефони. Но даже и в този момент продължава развиването и на други платформи за мобилни устройства, като например Ubuntu Touch.

Навремето Canonical имаше упоритости да направи Ubuntu операционна система освен за лични компютри, само че и за смарт телефони и таблети. Проектът не бе сполучлив и Ubuntu Touch спря да се развива. Това не е за удивление, тъй като даже и Microsoft разбра, че Windows Phone не може да бъде съперник на Android и iOS. Новата Ubuntu Touch нямаше никакви шансове. Основните аргументи са прекомерно дребното приложения и дребното поддържани устройства. Но новата версия на Ubuntu Touch въпреки всичко излезе.
UBports Foundation показа Ubuntu Touch OTA-4
С развиването на тази операционна система се зае UBports Foundation и в този момент излезе версията OTA-4, основана на Ubuntu 16.04 LTS. Обновяването до новата компилация става по специфична директива.

UBports Foundation означи, че е работила върху новата версия цели 8 месеца. Повишена е скоростта и стабилността на работа.

Основни промени в Ubuntu Touch OTA-4:
Нови езици и клавиатури за български, турски и френски (Швейцария) езициПо-висока продуктивност с помощта на прехода от Qt 5.4 към 5.9Добавен е пробният Libertine Container ManagerНови функционалности за спестовност на енергияПомощник на обновяванията и други
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР