Андрей Рубльов започна годината по мечтан начин, като в един

...
Андрей Рубльов започна годината по мечтан начин, като в един
Коментари Харесай

Рубльов бе на път да опропасти аванс от 5:1 в третия сет, но пречупи Де Минор

Андрей Рубльов стартира годината по желан метод, като в един миг беше спечелил два следващи шампионата и серията му доближи 13 следващи победи. Всяко хубаво нещо обаче си има своя край, откакто руснакът претъпя проваляне от Тейлър Фриц на полуфиналите в Индиън Уелс, а след това отстъпи на Ник Кирьос в откриващата си среща от Мастърса в Маями.

Днес пък международният номер 8 откри акцията си на червени кортове през 2022-ра и имаше тежкото тестване да се изправи против коравия Алекс Де Минор, който към този момент беше изиграл един мач в Княжеството. Рубльов очевидно изпитваше проблеми при прехода си към землената настилка и даде опция на австралиеца да господства при започване на срещата, но последователно руснакът откри познатото си равнище и реализира впечатляващ поврат за крайното 2:6 6:1 6:4, с цел да си подсигурява осминфинален конфликт с Яник Синер.

Началото беше кошмарно за петия подложен, защото неговите опити да бъде нападателен водеха до голям брой непредизвикани неточности. Де Минор още веднъж впечатляваше с невероятния си демараж и беше подготвен за всеки един опит за уинър от страна на любимеца, чиито нерви просто не устояха и напълно скоро непоставеният състезател си обезпечи задатък от 4:0 гейма, което реши изхода на откриващия сет в негова изгода.

Ответната реакция на Рубльов не закъсня и към този момент виждахме по какъв начин топката профучава с голяма скорост около Де Минор, чиято отбраната най-сетне беше пробита и той изглеждаше изцяло беззащитен. Шампионът в Дубай отвори преднина от 3:1 гейма, която непрестанно се усилваше и руснакът завоюва 12 от последните 13 разигравания в частта, с цел да изравни общия резултат.

Третият сет още веднъж се развиваше под диктовката на по-вискоранкирания играч, а интригата непрекъснато ставаше все по-крехка и изглеждаше, че международният номер 8 е единствено на броени минути от постигането на обрата, откакто поведе с 5:1. Изведнъж последва цялостен разпад в играта на Рубльов, като очакванията за Де Минор се завърнаха и той понижи изоставането си до 4:5. Наред беше кулминационната точка на конфликта, тъй като двамата тенисисти непрекъснато сменяха водачеството между тях в деветия гейм и възможностите не липсваха пред никой от тях, само че московчанинът не разреши да сдаде самодейността и се поздрави с една извънредно изстрадана победа.

Resuming his onward march
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР