Андреа Налес, лидерката на Германската социалдемократическа партия, която влиза в

...
Андреа Налес, лидерката на Германската социалдемократическа партия, която влиза в
Коментари Харесай

Смут на политическата сцена в Германия! Знаково лице...

Андреа Налес, лидерката на Германската социалдемократическа партия, която влиза в състава на немското държавно управление, разгласи през днешния ден желанието си да подаде оставка след пагубното показване на групировката на европейските избори предходната неделя.

Налес напуща както председателския партиен пост, по този начин и лидерския пост на партийната секта в Народното събрание. Тя сподели, че на следващия ден ще осведоми за решението си партийното управление, а във вторник и партийната парламентарна група.

На евроизборите социалдемократите останаха на трето място зад Зелените, които за първи път излязоха на втора позиция за първи път на сходен избор. На първо място се подредиха Християндемократическият и Християнсоциалният съюз. Допитвания демонстрират, че поддръжката за социалдемократите е на най-ниските си равнища в историята на партията.

"Вече не разполагам с поддръжката да извършвам длъжността си ", призна през днешния ден Налес. В публикуваното през днешния ден нейно изказване се показва, че на следващия ден тя ще се отдръпна публично от партийния лидерски пост, а във вторник от председателския пост на парламентарната група на социалдемократите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР