Анатолий Чубайс, един от хората от най-близкото обкръжение на руския

...
Анатолий Чубайс, един от хората от най-близкото обкръжение на руския
Коментари Харесай

„Кръстникът” на Путин в политиката хвърли оставка и напусна Русия

Анатолий Чубайс, един от хората от най-близкото обграждане на съветския президент е подал оставка и е напуснал страната, заяви ТАСС.

Според CNN отдръпването му е обвързвано с противоречие с водената в Украйна война . Това не е публично доказано. Телевизията показва, че в случай че тази информация се удостовери, Чубайс ще бъде най-високопоставеният чиновник, който е подал оставка поради военните дейности, водени от Кремъл. Според неназован източник, той нямал никакво желание да се завръща в Русия. 

Анатолий Чубайс е някогашен министър на финансите в държавното управление на Борис Елцин от 1990 година Той е апетитен за основен идеолог и осъществител на приватизацията в Русия. Именно Чубайс е бил от първите хора, работили за политическата кариера на Владимир Путин.

Преди да подаде оставка, той беше специфичен представител на президента за връзките с интернационалните организации, съобщи Ройтерс. Много руснаци упрекват Чубайс, че е разрешил на дребна група магнати да се обогатят по време на приватизацията през 90-те години на предишния век, когато милиони руснаци изпаднаха в беднотия на фона на стопански срив и рецесия.

През последните години той продължаваше да приканва за стопански промени и беше един от най-високопоставените либерали, свързани с съветското държавно управление. През 2010 година Чубайс предизвести, че възходът на фашизма е най-сериозната опасност за Русия и може да докара до разпад на страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР