Анатолий Чубайс, бивш съветник на руския президент Владимир Путин, е

...
Анатолий Чубайс, бивш съветник на руския президент Владимир Путин, е
Коментари Харесай

Чубайс в болница. Путин го спасява

Анатолий Чубайс, някогашен консултант на съветския президент Владимир Путин, е в италианска болница на остров Сардиния. Той е с диагноза синдром на Гилен-Баре - рядко заболяване, което визира на първо място възрастни хора и мъже. При него имунната система на индивида визира личните му периферни нерви и в тежки случаи може да докара до парализа на краката, ръцете или лицевите мускули. При 20-30% от хората се засягат гръдните мускули, което затруднява дишането.

В италианските медии се появиха се обаче подозрения, че Чубайс може да е бил токсичен

Русия е подготвена да помогне за лекуването на Чубайс, в случай че такава помощ бъде поискана, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Той окачестви като " печална " новината за влошеното здраве на Чубайс и му пожела скорошно излекуване. Песков акцентира, че Москва не разполага с детайлности, само че постоянно се пробва да оказва помощ на съветски жители, какъвто е Анатолий Чубайс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Световната здравна организация синдромът може да засегне хора на всякаква възраст, само че множеството се възвръщат изцяло даже в най-тежките случаи на синдрома.

Първа за заболяването на Чубайс заяви телевизионната водеща Ксения Собчак в своя акаунт в Telegram, като се базира на брачната половинка на политика. По думите ѝ Чубайс е в реанимация. " Бях приет в болница в европейска клиника с диагноза синдром на Гилен-Баре. Състоянието ми е умерено и устойчиво ", цитира Собчак думите на Чубайс.

По-късно информацията за хоспитализацията на Чубайс беше доказана от организация ТАСС, която се базира на неизвестен източник от обкръжението му. Според него положението на Чубайс се е подобрило в неделя, откакто му е било обезпечено лекуване.

През март тази година Анатолий Чубайс подаде оставка като специфичен делегат на президента по въпросите на устойчивото развиване и напусна Русия. Според разнообразни източници, само че не и публично доказано, Чубайс е подал оставка и е напуснал страната поради несъгласието си с войната на президента Владимир Путин в Украйна. Самият той обаче не е правил обществени изказвания по този или други въпроси след оставката си.

През 90-те години на предишния век Чубайс управлява противоречива приватизационна стратегия и е един от дребното политици от времето на Борис Елцин, който остава в обкръжението на Владимир Путин. През последните години той продължаваше да упорства за стопански промени и беше измежду най-високопоставените либерали в съветското държавно управление. През 2010 година Чубайс предизвести, че възходът на фашизма е най-голямата опасност за Русия, която може да докара страната за разпад.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР