Анализаторите и банкерите очакват най-големите банки в Австралия да намалят

...
Анализаторите и банкерите очакват най-големите банки в Австралия да намалят
Коментари Харесай

Най-големите банки в Австралия обмислят намаляване на дивидентите

Анализаторите и банкерите чакат най-големите банки в Австралия да понижат изплащането на дивиденти и да употребяват пазарите на облигации за увеличение на финансирането, пробвайки се да се оправят с по-строгите условия за капитала. По този метод, съгласно Ройтерс, регулаторите се стремят да защитят бранша от бъдеща неустойчивост на пазара.

Според анализаторите на организацията, тази седмица изпълнителният шеф на Commonwealth Bank of Australia Мат Комин и финансовият шеф на организацията Алън Дохърти ще завършат профилираните си срещи с австралийските вложители, а идващия месец сходни срещи ще бъдат извършени също и в Ню Йорк, Лондон и Хонконг. Банката обичайно провежда срещи с вложителите откакто регистрира своите годишни резултати, а презентациите постоянно предхождат влизането на централната банка в пазарите на облигации. Събранията през актуалната година ще се проведат на фона на възходящия напън върху австралийските банки да усилят капитала си.

Миналата седмица австралийският съвещателен орган за контролиране на закона, който управлява банки, кредитни съюзи, строителни сдружения, партньорства и застраховки, съобщи, че локалните банки ще имат право да имат единствено 25% от капитала си от първи ред до 2021 година по отношение на сегашните 50%. В резултат на това, тежестта за финансови организации в Австралия и Нова Зеландия, ще се усили доста, защото те ще би трябвало да финансират всеки един от техните отдели поотделно, отбелязва Ройтерс. Капиталът на настоящото дружество дава опция на дадена банка да продължава своята активност и да поддържа платежоспособността си.

Новината пристигна на фона на друго решение на австралийският съвещателен орган за контролиране на закона предишния месец, съгласно което австралийските банки ще би трябвало да наберат в допълнение 50 милиарда $ от капитал от втори ред до 2024 година В тази връзка Резервната банка на Нова Зеландия предложи удвояване на финансовите условия на огромните банки през идващите пет години.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР