Анализатори сметнаха, че до 2020 година цялото електричество на Земята

...
Анализатори сметнаха, че до 2020 година цялото електричество на Земята
Коментари Харесай

Биткойн заплашва производството на електричество в цял свят

Анализатори сметнаха, че до 2020 година цялото електричество на Земята може да бъде впрегнато в рандеман на криптовалутата. Разходът на електрическа сила за рандеман на биткойн надвишава потреблението на 159 страни по света, в това число Ирландия и множеството страни от Африка, и примерно се равнява на разхода в Мароко. Това написа Power Compare. Изданието отбелязва, че, по данни от 20 ноември, всичките консуматори, добиващи криптовалутата, са изразходвали тази година 0.13% от електрическата енергия по цялата планета. Ако всичките „ копачи “ са поданици на една страна, то тази страна би заела 61-о място в света по ползване на електричество.

През последния месец потреблението на електричество за рандеман на биткойн е повишено съвсем с 30%. Ако този растеж на известност на криптовалутата се резервира със същата скорост до февруари 2020 година, безусловно цялото електричество на Земята ще бъде изразходвано за рандеман на криптовалута.

Курсът на биткойн стремглаво пораства всяка година. В края на ноември най-популярната криптовалута в света още веднъж сложи връх: цената ѝ на редица международни тържища е 11 000 $ и продължава да се повишава.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР