Анализатори откриха рискове пред бъдещето на проектокабинета на партията, която

...
Анализатори откриха рискове пред бъдещето на проектокабинета на партията, която
Коментари Харесай

Какви са рисковете пред проектокабинета на Слави Трифонов?

Анализатори откриха опасности пред бъдещето на проектокабинета на партията, която завоюва най-вече от гласовете.

Какви са заканите пред желанията на Слави Трифонов и по какъв начин ще се развие конституционната процедура?

За първи път у нас проектокабинет бе разгласен от частния ефирен ефир на водача на първата политическа партия.

„ Програмата е фрагментарна, по скоро контурите й виждаме и тя е по-интересна с това, което го няма в нея, в сравнение с с това, което е вътре. С този ход на процедура Слави желае картбланш от Народното събрание той да ръководи с който реши и по какъвто метод откри за добре “, разяснява политологът Даниел Смилов.

Според конституционалисти Трифонов е нарушил процедурата за връчване на изследователски мандат, тъй като побърза да разгласи номинациите на министрите, вместо номинираният за министър председател персонално да ги показа на президента.

„ И в този момент един почитан от мен министър в предишното, който ще бъде претендент за министър-председател, просто ще даде една директория с написаните от Слави Трифонов имена на президента “, съобщи проф. Пламен Киров, учител по конституционно право.

Според анализатори има несъгласие в декларираното от някогашния тв водещ да поеме отговорност за всичко, само че и да не се кандидатира за нито една обществена позиция.

„ Управлението на страната не е шоу, а нещо, което да вдъхва доверие, да вдъхва у хората успокоение, това не предложи Слави Трифонов, и той би трябвало да стартира да се държи като политик, а не като шоумен “, сподели Георги Киряков.

Трудно е да се планува с чии гласове проектокабинетът на „ ИТН “ ще мине през пленарната зала.

„ Като цяло този ендесевейски дух, който лъха от цялата структура допускам, че се харесва на хората на Ахмед Доган. Това предложение отваря вратата към подобен опортюнизъм, доста политически партии могат да се поблазнят “, разяснява Даниел Смилов.

От конституционна позиция бъдещото държавно управление би трябвало да събере нормалните 50 плюс един от 240.

„ Минимум 121 би трябвало да поддържат, в случай, че участват всички на съвещанието, и тогава на практика ще има болшинство “, изясни проф. Пламен Киров.

И по този начин кабинетът няма да се назовава държавно управление на малцинството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР