Анализът, който публикувахме с колегите от Global Witness, съвместно с

...
Анализът, който публикувахме с колегите от Global Witness, съвместно с
Коментари Харесай

Изнесла ли е бургаската рафинерия Лукойл Нефтохим около 1 млрд....

„ Анализът, който публикувахме с сътрудниците от Global Witness, взаимно с българските Център за проучване на демокрацията и Център за проучване на силата и чистия въздух – които са  най-големите организации, следящи избягването на наказания от страна на Русия, демонстрират, че " Лукойл ” е генерирала през 20203 година над 1 милиард евро от изнасяне на горива отвън България. Така на процедура се заобикалят изискванията на дерогацията ”, уточни Владимиров.

 

По думите му вестник „ Политико ” е обобщило главните изводи на отчета. „ Разгледали сме два типични случая за нарушаване на ембаргото. те са доста повече, само че в разбора сме се спрели единствено да два. Единият товар, който преглеждаме е пряк експорт за Холандия на мазут с високо съществуване на сяра. Това са остатъчни артикули, които нямат изключително предопределение в България. Затова „ Лукойл ” ги изнася. Това изказване на компанията е правилно. Но дерогацията е написана по този начин, че да може да се заобикаля. Но това не значи, че нейният дух не е нарушен ”. акцентира той.

 

 И добави: ”Дерогацията не разрешава експорт към Европейски Съюз и товарът към Холандия за нас е директно нарушаване на глобите. Дерогацията не разрешава и експорт на артикули и към трети страни, в случай че те не съставляват екологичен риск от съхраняването на тези артикули в България. „ Лукойл ” има голяма база за предпазване на недопечен петрол и горива в България, която даже не се употребява на цялостния си потенциал ”, безапелационен е Владимиров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР