Американците Ерик Стрейт и Шон Мичъл поставиха нов световен рекорд

...
Американците Ерик Стрейт и Шон Мичъл поставиха нов световен рекорд
Коментари Харесай

Tesla Model 3 постави нов рекорд: 975 километра с едно зареждане

Американците Ерик Стрейт и Шон Мичъл сложиха нов международен връх с Tesla Model 3, като изминаха на нормално публично шосе над 600 благи с едно зареждане.
Рекордът е подложен посредством потреблението на употребявани суперикономичен метод за шофиране, заяви Electrek.

Стрейт и Мичъл откриха, че оптималната скорост на шофиране от позиция на най-икономична консумация е едвам 40 км/ч. След 32 часа непрестанно шофиране с тази скорост, бе подложен върха от 975 километра с едно зареждане . В YouTube е оповестен и съответния клип, който е прекомерно отегчителен.



Но от техническа позиция резултатът е впечатляващ. Разходът на електрическа сила е 110 Wh на миля или 66 KWh за цялото пътешестване. Това е в действителност доста дейно консумиране на силата.

Едновременно с това изпитателите сложиха точка на разногласието, че акумулаторният блок в Tesla Model 3 има потенциал 74 KWh. Батериите в действителност имат известна буферна сила, която обаче е доста по-малка от 8 KWh.

Предишният връх бе подложен с електрическия автомобил Tesla Model S P100D. Той съумя да преодолее 560 благи (960 километра) с едно зареждане.

Интересно е, че Илън Мъск през 2015 година предвижда, че до края на 2017 година ще бъдат преодолени 600 благи с едно зареждане. Сгреши с към 6 месеца..
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР