Американското военно министерство потвърди информациите за ракетен обстрел на Иран

...
Американското военно министерство потвърди информациите за ракетен обстрел на Иран
Коментари Харесай

Иран обстреля с балистични ракети американски бази в Ирак

Американското военно министерство удостовери информациите за ракетен обстрел на Иран по обекти с американски военнослужещи. Според прессъобщение нападението е било с балистични ракети и е почнало 30 минути след среднощ в сряда българско време, като цели са били базите Ал-Асад и Ирбил в Ирак. Следствие на заканите на Иран през миналите няколко дни са взети ограничения за отбрана на военните в района, се споделя в известието. Според Пентагона за в този момент информациите са за потърпевши иракчани. Официално лице, представено от АП сподели, че информациите за “много малко в случай че въобще има ” някакви потърпевши, заяви БНР.
 Президентът Тръмп написа в Туитър, че се работи над оценяване на вредите, само че   “за момента всичко наподобява добре. ” 

Иран е подготвен да не нанася повече удари по американски уреди, в случай че Вашингтон не реагира на днешните ракетни офанзиви в Ирак, заяви NBC News нощес.

" Иран твърди, че в случай че Съединени американски щати не реагират на двете талази от ракетни офанзиви, те ще спрат нападенията. Но в случай че има отговор от Съединени американски щати, Иран ще нападна всички американски бази в района ", съобщи кореспондентът на малкия екран от Техеран.

Във вторник  вечер Корпусът на иранската революционна армия разгласи началото на интервенция за възмездие за убийството от американските сили на военачалник Касем Солеймани. 

Американски законодатели и отляво, и отдясно обявиха, че насочат молебствия за военните,  а представителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси уточни, че би трябвало да се работи да се подсигурява сигурността на военнослужещите. Пелоси също прикани “да се прекратят ненужните провокации от администрацията ” и настоя Иран да спре насилието.
  “Америка и светът не могат да си разрешат война, ” съобщи Пелоси.
От Белия Дом споделиха, че президентът е осведомен,  следи обстановката от близко и е в съвещания с екипа си по национална сигурност.
Служители от администрацията на президента Барак Обама разясниха в Туитър, представени от " Вашингтон Поуст ", че мащабът на нападението на Иран в сряда не може  да е опрощение за ответен боен удар от Съединени американски щати.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР