Американското военно издание The National Interest разказа за сериозен недостатък

...
Американското военно издание The National Interest разказа за сериозен недостатък
Коментари Харесай

The National Interest: Пентагонът признал сериозен недостатък на американската армия

Американското военно издание The National Interest описа за сериозен минус на армията на Съединени американски щати – тя няма нужната отбрана от междуконтинентални балистични ракети. NI се базира на изявление на шефа на Стратегическото командване на Пентагона военачалник Джон Хайтън.

Хайтън е уверен, че Щатите би трябвало да основат система за битка с съветските и с китайските ракети още преди старта им. Потенциалните съперници преуспели в забележителна степен да напреднат в създаването на оръжия с отчитане на особеностите на американската противоракетна защита.

Според генерала, броят на ракетите и техните поразяващи благоприятни условия не престават да порастват и това покачва условията към техническия капацитет за опълчване от американската ПРО.

Генерал Хайтън смята, че заплахата от модерни ракети е толкоз огромна и единствено дейните опити за техния прехват се оказва непълен. След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики никой не можел да противостои на Съединени американски щати, само че в този момент Вашингтон е бива да пренебрегва повишения боен капацитет на другите страни.

Инвестирайки единствено в дейни средства за ПРО Съединени американски щати не могат да реализират триумф, признава военачалник Хайтън. Америка следва да укрепва и да интегрира всички аспекти, в това число очистване на вражеските ракети още преди те да започват.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР