Американското студио Miramax съди режисьора Куентин Тарантино, за да му

...
Американското студио Miramax съди режисьора Куентин Тарантино, за да му
Коментари Харесай

Съдят Тарантино заради негов хит

Американското студио Miramax съди режисьора Куентин Тарантино, с цел да му забрани да продава елементи от сюжета на " Криминале " (Pulp fiction, 1994 г.), които не са включени в окончателната версия на кино лентата, посредством NFT-токени. Това гласи жалбата на студиото подадена в Окръжния съд на окръг на Калифорния.

По-рано режисьорът сътвори уеб страница, на който има намерение да продава елементи от първите версии на сюжета с изрязаните подиуми, които ще бъдат съпроводени и от " извънреден коментар на Тарантино, разкриващ тайните на кино лентата и неговия основател ”. Според студиото режисьорът по този метод нарушава интелектуалните права върху кино лентата, които принадлежат на Miramax.

Както означават юристите на студиото, при започване на ноември те изпращат писмо до представителите на режисьора, в което ги уведомяват, че дейностите му нарушават правата на Miramax, които се отнасят за " всички версии на сюжета без изключение ". От своя страна юристите на Тарантино упорстват за правото на режисьора да разгласява сюжета, само че студиото счита, че продажбата на NFT-токени по никакъв метод не попада в тази уговорка.

Тарантино става прочут през 1994 година с излизането на кино лентата „ Криминале ”, на който е режисьор и сценарист. Бюджетът на кино лентата е от 8 милиона $, а приходите от него доближиха над 100 милиона $. „ Криминале ” завоюва " Златна палма " на филмовия фестивал в Кан, " Оскар " за автентичен сюжет и няколко други влиятелни кино оценки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР