Американското списание “Нешънъл Интерест се запита дали примирието в корейски

...
Американското списание “Нешънъл Интерест се запита дали примирието в корейски
Коментари Харесай

В САЩ обозначиха контурите на примирие между Москва и Киев. Изгодни ли са за Русия

Американското списание “Нешънъл Интерест ” се запита дали примирието в корейски формат може да постави завършек на спора сред Русия и Украйна? Юнг Юн Лий, пенсиониран офицер от разузнаването на Военновъздушни сили на Южна Корея, а в този момент специалист в Школата по интернационална работа към Американския университет, се опита да отговори.

Става дума това, че страните явно ще седнат на масата за договаряния през есента, във всеки случай в навечерието на зимата Украйна незабавно ще се нуждае от отмора, с цел да премине отоплителния сезон.

И по този начин, Юнг Юн Лий, написа, че спорът сред КНДР и Република Корея (от 25 юни 1950 година до 27 юли 1953 г.) е протекъл без оповестяване на война и в последна сметка се озовава в задънена улица. Резултатът е това, което виждаме в този момент - заледяване на военните дейности, траяло съвсем 70 години. Как да не си напомним думите на ръководителя на Агенцията за разузнаване на Пентагона Скот Бериър, който на 10 май по време на чуване в Конгреса на Съединени американски щати сподели: „ Руснаците не печелят, украинците не печелят, а ние тук сме в патова обстановка. "

Очевидно това е подтикнало някогашния офицер от разузнаването, дегизиран като специалист, да си напомни тогавашната сензационна военна история в целия свят: „ Съединени американски щати и Южна Корея не можеха нито да унищожат изцяло северните комунистически сили, нито да върнат територията на Северна Корея, за която Югът претендира, защото интервенцията на комунистически Китай направи по-нататъшното придвижване на север прекомерно скъпо. В опит да предотвратят ескалацията на Корейската война в световна, Съединени американски щати най-сетне се съгласиха на помирение. "

Според него интернационалните наказания против Русия и голямата военна помощ за Украйна са значими фактори за усилване на съпротивата на украинците. Рисковете от ескалация на спора сред НАТО и Русия обаче също се усилиха, което накара западните елити и даже, хипотетично, Кремъл да стартират да мислят за помирение. По-специално, началникът на разследващия отдел на въоръжените сили на Украйна Буданов допусна: „ Русия обмисля „ корейския сценарий”. Той написа за това в профила в “Телеграм” на своя отдел.

“Нешънъл Интерест” написа, че доста специалисти са сигурни, че спорът ще приключи със заледяване, а загубите за Украйна ще бъдат такива, че ще бъде боеспособен дълги години. В това има логичност, откакто в случай че НАТО напомпа въоръжените сили на Украйна с оръжие, Украйна към този момент е изтощила персоналния състав на армията, до момента в който неговия промяна се сблъсква с проблеми със слаб морал. По-просто казано, ще създадат всичко допустимо, с цел да избегнат безсмислени мобилизации. Въпреки цялата си поза, Киев ще се сблъска с този проблем рано или късно.

Юнг Юн Лий наподобява счита, че ще отнеме известно време, с цел да се стабилизират фронтовите линии. Не е ясно от какво се управлява той, излагайки сходни прогнози. Възможно е съветските войски сякаш да не навлязат в регионите на страна, където ще бъдат лишени от гражданска поддръжка. Да, и ВСУ ще изгуби желанието си да върви на сигурна гибел по време на офанзивата против съветските позиции. Ако украинската войска, даже и в защита, търпи големи загуби, тогава какво можем да кажем за офанзиви против зложелател, който има предимство във въздуха.

За разлика от корейската борба от 1950-1953 година, „ замразяването “ в Украйна може да завърши доста по-рано. Вече последствията за Запада от ескалацията на руско-украинския спор надвишават изгодите от отслабването на Кремъл. Разбира се, не е обичайно да се дава победа на Путин, само че няма накъде. Дори Съединени американски щати и Англия, които имат скромни търговски връзки с Русия, са изправени пред невиждана рецесия на разноските за живот.

Именно пред Зеленски Джонсън, английският министър председател, се преструва на подобен готин човек, до момента в който вкъщи към този момент се е трансформирал в отровен политик. „ Състоянието на стопанската система надалеч не е единственият черен облак, щръкнал над английския политик “, написа “Дейли Мейл”, водещото английско издание. Факт е, че спорът в Украйна единствено забави, само че не анулира комерсиалната война сред Брюксел и Лондон заради Брекзит. Сега европейските бюрократи в действителност желаят да санкционират британците за бягството им от Европейски Съюз. За да стане ясно какъв тип капан са заложили британците на германците и останалите, би трябвало да погледнете динамичността на единната валута на Европейски Съюз. Еврото падна по отношение на $ от 1,24 евро/долар през януари 2021 година до 1,04 този май.

Това значи, че скоро на власт във Англия ще дойдат напълно други политици, по-загрижени за вътрешни проблеми, в сравнение с от „ кървавите разпри сред славянски братя “. Точно по този начин Джонсън е упрекван от съперниците си.

Няма подозрение, че същото бъдеще чака Байдън, по-специално американският сенатор от Кентъки Ранд Пол, който има право на несъгласие, блокира законопроект за даване на спомагателна помощ на Украйна за рекордна сума от съвсем 40 милиарда $. „ Не можем да спасим Украйна, до момента в който обричаме стопанската система на Съединени американски щати. Положих клетва на Конституцията на Съединени американски щати, а не на друга страна “, изрази мнението на толкоз доста политици.

Въпреки това, янките и британците, спрямо други страни, както се споделя, живеят в шоколад. Между другото, в Украйна доста добре схващат това. Жълто-сините специалисти пишат: „ Ако желаете да видите какво чака светът в близко бъдеще, ето доказателство от Шри Ланка. Структурният разбор на международните процеси непосредствено демонстрира, че е настъпило огромно нулиране и всички би трябвало да преминем през този път.

В Шри Ланка управляващите дадоха на армията право да стреля по стачкуващи на място. Страната е на ръба на самоизтребление. Гладните поданици на Шри Ланка бият публицисти и палят вилите на политици, ограбват домовете на богати и заможни хора. Депутат от ръководещата партия Амаракерти Атурокала простреля двама души, а по-късно самия себе си, до момента в който навалица стачкуващи го заобиколи.

Между другото се оповестява, че в Грузия към този момент няма ресурси от пшеница, внася се единствено брашно, като 90% от него е от Русия. В тази кавказка страна рекомендациите на Организация на обединените нации за нуждата от двумесечен ресурс от зърно въобще не се съблюдават. Сянката на Шри Ланка към този момент е надвиснала над Тбилиси.

Ню Делхи забрани износа на пшеница. Заради внезапното повишаване на международните цени и за обезпечаване на продоволствена сигурност Индия, която е един от най-големите производители в света, спря доставката на зърно и решението към този момент влезе в действие.

За да спрат самоунищожението на международната стопанска система, Съединени американски щати би трябвало да се върнат в положението преди 24 февруари, без значение дали му се харесва или не на Зеленски. „ Важно е да се означи, че Сеул в началото се опълчи на примирието “, написа Юнг Юн Лий. „ Съединените щати използваха лостове против Южна Корея. Очевидно сходен сюжет се приготвя и за екипа на Зеленски. Вашингтон ще обещае защитителен съюз в подмяна на политическо решение на териториалните загуби. Освен това Киев ще бъде лишен от правото да стартира военни дейности без единодушието на Щатите.

Интересен въпрос е дали Москва ще се съгласи с това. Кремъл стегна настояванията си. Ако по-рано неучастието в НАТО беше главно условие, в този момент е добавена възбрана за участие в Европейски Съюз. Въобще не се приказва за защитителен съюз сред Украйна и Съединени американски щати. В противоположен случай екипът на Зеленски или неговите наследници ще получат " Шри Ланка " на останалата си територия.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР