Американското разузнаване проследи вероятното изстрелване на нова ракета от КНДР,

...
Американското разузнаване проследи вероятното изстрелване на нова ракета от КНДР,
Коментари Харесай

Отново: Пхенян изстреля нова ракета

Американското разузнаване наблюдава евентуалното изстрелване на нова ракета от КНДР, съобщи Ройтерс, като се базира на източници в администрацията на Съединени американски щати.

Изяснява се, че евентуално става дума за изстрелване, сходно на това, което се случи неотдавна от територията на Корейския полуостров. В същото време американски чиновник, поискал конфиденциалност, съобщи, че това изстрелване не съставлява опасност за Северна Америка като броят на изстреляните обекти не може да бъде открит.

Съветът за национална сигурност в Южна Корея организира незабавно съвещание и изрази " сериозна угриженост ", като дефинира ракетите като балистични. Както е маркирано в изказване на президентската администрация, тестванията на КНДР " оказват отрицателно въздействие върху напъните за определяне на мир на Корейския полуостров ".

Преди това Северна Корея прикани Сеул да се откаже от военните учения през август със Съединени американски щати, които Пхенян смята за подготовка за война на Корейския полуостров. Искането на КНДР беше отхвърлено под претекст, че въоръжените сили не могат да съществуват без учения. Предполага се, че поредицата от ракетни проби в КНДР в този момент е реакция на идните военни маневри в Южна Корея.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР