Американското правителство търси 1.2 милиона долара от бившия колоездачен директор

...
Американското правителство търси 1.2 милиона долара от бившия колоездачен директор
Коментари Харесай

САЩ търсят 1.2 милиона долара от бившия директор на Ланс Амстронг

Американското държавно управление търси 1.2 милиона $ от някогашния колоездачен шеф Йохан Брюнел, разгласен за отговорен дружно с Ланс Армстронг за най-голямата допинг скица в спорта. Белгиецът беше отпред на US Postal, тимът с който Амрстронг завоюва седемте си трофеи в Тур дьо Франс (впоследствие отнети).

Сумата е дължима към Съединени американски щати поради ощетяване на страната, която спонсорираше тима посредством Националната пощенска работа с над 30 милиона. Армстронг уреди разногласието, като заплати 5 милиона $ през 2018 година Малко над 1.5 милиона от сумата бяха преведени на някогашния му съотборник Флойд Ландис, който беше и главен очевидец.

Брюнел и Армстронг бяха изхвърлени от спорта и имат доживотни забрани да се занимават с колоездене.

Според USA Today Министерството на правораздаването на Съединени американски щати е наело испански юристи, които да връчат желае на Брюнел в дома му в Мадрид. Когато е бил потърсен обаче, белгиецът е отказал да одобри документите.

" Министерството дава на господин Брюнел късмет да оспорва това решение в 60-дневен период или да се яви, с цел да желае облекчение ", оповестиха от министерството.

Армстронг завоюва Тур дьо Франс седем пъти подред сред 1999 и 2005 година, след което се отхвърли от спорта. Той се върна през 2009 и се състезаваше три години, когато започнаха и следствия против него. През 2013 година американецът призна, че е употребявал допинг при всичките си победи в Тура.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР