Американското правителство обяви извънредно положение заради кибератака по най-големия тръбопровод

...
Американското правителство обяви извънредно положение заради кибератака по най-големия тръбопровод
Коментари Харесай

Кибератака спря работата на най-големия американски тръбопровод за горива



Американското държавно управление разгласи изключително състояние поради хакерска атака по най-големия водопровод за транспорт на гориво в страната, оповестява Би Би Си. По него дневно се транспортират към два и половина милиона барела горива -  главно дизел, бензин и керосин - от Тексас до Източното крайбрежие и той обслужва към 50 милиона консуматори. 

Работата на оборудванията е съвсем изцяло спряна вследствие на офанзивата, която е кодирала компютърните им системи за искане на откуп.

Според осведомени източници, нападението е осъществена от кибербанда, наречена " Тъмната страна ", която е заплашила да пусне криптираните данни в интернет, в случай че не получи откупа.

Експерти считат, че цената на горивата в Съединените щати могат да се покачат с 2-3% през днешния ден, само че обстановката може да се утежни, в случай че казусът продължи по-дълго. 

Наложеното от управляващите изключително състояние разрешава превозването на горивото благодарение на танкери, само че те надалеч не могат да покрият потенциала на тръбопровода, показва Би Би Си. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР