Американското Министерство на правосъдието заведе официално дело с цел да

...
Американското Министерство на правосъдието заведе официално дело с цел да
Коментари Харесай

Блокираха придобиването на Time Warner от AT&T за 85 млрд. долара

Американското Министерство на правораздаването заведе публично дело за да попречи на телекомуникационния колос AT&T да закупи Time Warner и по този начин да постави ръка на каналите CNN и HBO .

Властите настояват, че договорката ще навреди на конкуренцията и ще докара до по-високи цени за крайните консуматори.

AT&T разгласи, че ще се бори против това решение и го жигосах като радикална смяна по отношение на антимонополната политика на Съединени американски щати. Американският президент Доналд Тръмп възразяваше против договорката по време на своята акция предходната година. Той е и звучен критик на ТВ канала CNN, който е благосъстоятелност на Time Warner.

Според изпълнителния шеф на AT&T Рандъл Стивънсън, не е изключено точно политическа интервенция да е довела до това изненадващо решение. Съдебното дело ще сложи началото на забавен казус по отношение на сливанията и поглъщанията на високо равнище, защото се отнася до компании, които по принцип не се конкурират непосредствено.

Съгласно изискванията на договорката се предполагаше, че компанията AT&T ще купи Time Warner за към 85 милиарда $. Time Warner е един от най-големите в света конгломерати в региона на новините и развлекателния бизнес. Той е основан през 1990 година посредством обединение на компанията Warner Communications и издателската къща Time Inc.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР