Американското министерство на правосъдието обжалва решението на американски съдия, позволяващо

...
Американското министерство на правосъдието обжалва решението на американски съдия, позволяващо
Коментари Харесай

САЩ обжалват решението на съд, позволил сделка на телеком и медиен гигант за 85 млрд. долара

Американското министерство на правораздаването апелира решението на американски арбитър, позволяващо сливането на телекомуникационния колос Ай Ти енд Ти и медийната група " Тайм Уорнър ", предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Министерството не аргументира решението си. То идва месец откакто американски арбитър позволи сливането, което администрацията на Доналд Тръмп се опитваше да спре. Операцията по сливането бе оповестена през 2016 година и възлиза на 85 милиарда $.

Ей Ти енд Ти е най-големият кабелен оператор в Съединени американски щати и вторият максимален мобилен оператор. Тайм Уорнър е огромна медийна група, в която влизат платеният канал Ейч Би О, киностудията Уорнър и осведомителната телевизия Си Ен Ен.

Процесът по сливането на двете компании закупи политически поврат с рецензиите на Тръмп против Си Ен Ен. Тръмп също така бе заречен да " провали договорката, тъй като тя е прекомерно доста централизация на власт в ръцете на прекомерно малко хора ". Това заричане той даде още като претендент за президент. Сега сливането ще се апелира пред апелативен съд във Вашингтон. Тричленен правосъден състав ще се произнесе по него.

Последиците

Американският медиен и телекомуникационен пейзаж е в развой на промени със доближаването на обичайните играчи в него, с цел да се опълчват на навлизането на колоси на интернет като " Амазон ", " Епъл ", " Google " и " Нетфликс ".

Междувременно самата договорка към този момент трансформира медийната промишленост, откакто сътвори медиен и телекомуникационен колос, който разполага с телевизионни канали, кино студио, близо 160 млн. клиенти и налична в цялата страна услуга за сателитна телевизия, DirecTV, написа " Ню Йорк таймс ". Директор от Ей Ти енд Ти към този момент ръководи активи на " Тайм уорнър " като HBO и CNN.

Според Андрю Шварцман от университета в Джорджтаун държавното управление щеше да изпрати сигнал на всички компании, които желаят сходни отвесни сливания, в случай че не беше обжалвало и да ги насърчи да да задвижат покупко-продажбите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР