Американското министерство на правосъдието е открило още засекретени документи в

...
Американското министерство на правосъдието е открило още засекретени документи в
Коментари Харесай

Още засекретени документи са открити в дома на Джо Байдън


Американското министерство на правораздаването е разкрило още засекретени документи в дома на президента Джо Байдън. Това е станало в петък, само че новината за претърсването бе оповестена късно в събота от юриста на президента. Някои от документите са от мандата на Байдън като вицепрезидент, а други от времето му на сенатор=

От изказване на Боб Бауър, представено от " Вашингтон пост " излиза наяве, че Министерството на правораздаването е иззело шест документа.

Министерството е получило цялостен достъп до резиденцията на Байдън в Уилмингтън, щата Делауер в продължение на малко повече от 12 часа в петък. На мястото са били представители както на Министерството на правораздаването, по този начин и на екипа на президента.

Според Бауър Байдън непринудено бързо е дал достъп като органите на правосъдната система са поискали претърсването да не бъде авансово оповестено и юристите на президента са се съгласили с това изискване.

По-рано юристи на Байдън са намерили в дома му други засекретени документи и са ги предали на Министерството на правораздаването.  Засекретени документи бяха открити и в някогашен офис на президента.

Събитията доведоха до рецензия от републиканците и назначението на специфичен прокурор. Самият президент съобщи, че спомага изцяло на следствието и че е убеден, че решението ще пристигна скоро.

Бившият президент Доналд Тръмп също се проверява за това по какъв начин се е отнасял към класифицирана информация, само че съдружниците на Байдън отхвърлят да създадат паралел с това.

Подкрепящите настоящия президент акцентират, че Тръмп е отказвал да върне засекретени документи, до момента в който Байдън внезапно е взел и бързо върнал открити класифицирани, оповестява БНР.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР