Американският вицепрезидент Камала Харис ще вземе участие в Мюнхенската конференция

...
Американският вицепрезидент Камала Харис ще вземе участие в Мюнхенската конференция
Коментари Харесай

Камала Харис ще води делегацията на САЩ на Мюнхенската конференция по сигурността

Американският вицепрезидент Камала Харис ще вземе присъединяване в Мюнхенската конференция по сигурността идната седмица и ще произнесе тирада пред участниците, заяви Белият дом, представен от ДПА. Никой американски президент до момента не е взел участие в събитието. Както и предходната година, и в този момент публични лица от Русия и Иран не са поканени на конференцията.

В рамките на конференцията Камала Харис ще се срещне със международни водачи, с които ще разиска продължаващите военни дейности в Украйна и Газа. Миналата година Харис още веднъж беше отпред на американската делегация на Мюнхенската конференция – значим конгрес, който събира специалисти по сигурността и външната политика от целия свят.

Около 50 международни водачи, измежду които немският канцлер Олаф Шолц, ще се съберат в Мюнхен на 16 февруари. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш ще открие конференцията. Очаква се украинският президент Володимир Зеленски също да дойде за събитието, само че към момента няма публично удостоверение от Киев за присъединяване му. Редица министри и други високопоставени чиновници от целия свят също се чака да се дойдат в Мюнхен.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР