Американският телеком AT&T е близо до постигането на сделка за

...
Американският телеком AT&T е близо до постигането на сделка за
Коментари Харесай

Задава се нов стрийминг гигант за 150 млрд. долара

Американският телеком AT&T е покрай постигането на договорка за обединение с Discovery, която може да сътвори стрийминг колос за 150 милиарда $. Сливането ще събере на едно място едно от най-големите студиа в Холивуд и каналите на Discovery, предава BBC.

AT&T има CNN, HBO, Warner Bros и други откакто Сделката ще означи навлизането на нов състезател на пазар, на който към този момент има яростна конкуренция. " Това е конкуренция във въоръжаването на полето на стрийминга, като AT&T прави нападателен стратегически ход, с цел да усили в допълнение наличието си в борбата против Netflix, Disney и Amazon ", разяснява Дан Айвс от Wedbush Securities пред английската медия.

„ Придобиването на Time Warner и перлата в короната HBO бяха първа стъпка, като с Discovery се удвоява това стрийминг изпитание “, прибавя той. Дейвид Къмингс, основен капиталов шеф на Aviva разяснява обаче, че акционерите може да са толкоз радушни от една такава евентуална договорка. Той се съгласява, че AT&T има потребност да усили наличието си на фона на голямата конкуренция в стрийминга, само че прибавя, че пазарът може да схване трансакцията като закъсняло деяние. „ Пазарът може да бъде леко песимистичен “, споделя Къмингс. Сливането може да сътвори нов бизнес, който ще действа настрана от AT&T. Новият стрийминг колос може да доближи оценка от 150 милиарда $, в това число с дълга, предава Financial Times.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Компанията за видео стрийминг Netflix тества ограничения ср...

Пазарната цена на Discovery, в това число дълга, понастоящем доближава към 30 милиарда $. Сделката може да сложи в една лодка мощният производител на пълнометражни филми Warner Bros, който има марки като „ Батман “ и „ Хари Потър “, и каналите на Discovery, които преобладават телевизионния пазар с разнородни излъчвания – от просвета до готварски стратегии.

WarnerMedia, която има HBO и HBO Max, понастоящем има към 64 млн. клиента по света. В същото време обаче, съперници като Netflix разполагат с 208 млн. клиента, а Disney+ има над 100 млн. клиента. Discovery, чието портфолио включва стратегии като Animal Planet и Discovery Channel, доближава до над 88 млн. американски семейства, до момента в който стрийминг услугата Discovery+, която започва през януари, има 15 млн. клиента.

Когато AT&T закупи Time Warner преди три години, компанията планираше да сътвори медия и телекомуникационен колос, които да комбинират както наличие, по този начин и разпространяване. Това обаче е скъпо начинание, изключително на фона на това, че в това време компанията влага средства в построяването на мрежата си за безжични услуги от ново потомство.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Компанията Walt Disney разгласи цените на новата си стрийминг услуга, която ще се бори с превъзходството на...

AT&T неотдавна усили дълга си с 14 милиарда $ с цел да финансира построяването на новата мрежа. От гледна точна на Discovery, една възможна договорка ще помогне за справяне с задълженията на компанията. През февруари AT&T се съгласиха да продадат мажоритарен дял от услугата за сателитна телевизия DirecTV, в договорка оценяваща бизнеса на по-малко от ¼ от сумата, за която бе добит през 2015 година.

AT&T е най-големият телеком в света по мярка на приходите. Компанията е основана през 1877 година от Александър Бел, който получава първия патент за телефон в Съединени американски щати.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР