Американският спринтьор Ноа Лайлс спечели трета поредна световна титла в

...
Американският спринтьор Ноа Лайлс спечели трета поредна световна титла в
Коментари Харесай

Ноа Лайлс защити световната си титла на 200 метра

Американският спринтьор Ноа Лайлс завоюва трета поредна международна купа в спринта на 200 метра, откакто приключи преди всичко в бягането в Будапеща. След триумфа си и на 100 метра преди пет дни, той е първият лекоатлет с дубъл на спринтовите дистанции от Юсейн Болт през 2015.

" На доста хора бе огромна цел да ме детронират. Може би случилото се на Олимпиадата ме убеди, че такова нещо като `заслужавам да спечеля` не съществува. Победите се взимат с труд. Днес направих тъкмо това. Излязох с мисълта, че купата не ми принадлежи ", съобщи той, представен от Ройтерс.

Бягането в Будапеща бе изравнено до преполовяването на дистанцията, само че Лайлс усили скоростта след завоя, откъсна се от останалите и бягаше самичък в заключителните 80 метра. Той финишира с време 19.52 секунди, а неговият съотечественик Ерион Найтън взе среброто с 19.75. Бронзът остана за Летсиле Тебого от Ботсвана с време 19.81 секунди.

В неотдавнашен пост в Инстаграм, Лайлс даде смела прогноза, че ще покрие 200 метра за 19.10, което щеше да бъде надалеч по-добро достижение от международния връх на Болт за 19.19. Неговото време обаче не бе даже най-хубавото му за сезона - 19.47, записано в Лондон през предишния месец.

" Искаше ми се да бъда по-бърз и най-малко да подобря държавния връх (19.31). След шест надпревари обаче не можеш да бъдеш отчаян от 19.5. Помня, че на първото ми международно бягах за 19.8 и бях супер отчаян. Дълго време отказвах да виждам повтаряне ", добави той.
 Тихомир Иванов изрази отчаяние от отпадането на международното
Тихомир Иванов изрази отчаяние от отпадането на международното

Не знам какво стана, усещах се съвършено, споделя звездата ни във високия скок

Ямайската спринтьорка Шерика Джаксън също отбрани купата си на 200 метра при дамите. Тя приключи с време 21.41 и този резултат бе регистриран като втори най-хубав за всички времена. Пред него е единствено върхът на Флорънс Джойнър от 21.34 секунди през 1988.

Габи Томас завоюва среброто с 21.81 секунди, а нейната американска сънародничка Ша`Кари Ричардсън приключи на третото място и взе още един орден след златото на 100 метра. Тя записа персонален връх с 21.92 секунди.

Харука Китагучи от Япония завоюва купата на копие с последното си мятане в петък, измествайки колумбийката Флор Уртадо. Последната дойде в Будапеща с персонално най-хубаво достижение от едвам 63.84 метра, записано преди цели седем години, само че в петък хвърли на 65.57 от първия опит. Това достижение бе вписано като връх на Южна Америка.

Уртадо прекара дълго време край пистата в очакване на шокиращо злато и австралийката Макензи Литъл съвсем я смъкна от върха с 63.38 метра, което в края на деня бе задоволително единствено за бронз. Причина за това е последното мятане на Китагучи, която записа 66.73 метра и завоюва първо международно злато за японките в дисциплината.

Шампионката от последните две международни шампионати Келси-Лий Барбър от Австралия едвам се класира на край с 12-и резултат и в него приключи на седмо място с опит на 61.19 метра.

Юлимар Рохас от Венецуела завоюва четвърта поредна международна купа на тройния скок, стигайки до най-хубавото достижение с шестия си и финален опит за вечерта. Световната рекордьорка и олимпийска шампионка скочи на 15.08 метра и смъкна от върха Марина Бек-Романчук от Украйна, която финишира с 15.00.

Леянис Ернандес от Куба завоюва бронз с 14.96 метра.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР