Американският щат Ню Йорк направи тази сряда стъпки към узакони

...
Американският щат Ню Йорк направи тази сряда стъпки към узакони
Коментари Харесай

Ню Йорк легализира марихуаната за развлекателни цели

Американският щат Ню Йорк направи тази сряда стъпки към узакони използването на марихуана за развлекателни цели. Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо от Демократическата партия подписа съответния закон, утвърден от двете камари на щатското законодателно заседание, във всяка от които неговата политическа мощ има болшинство, оповестява „ Ройтерс “.

Така Ню Йорк стана 15-ият от общо 50 щата в Съединени американски щати, узаконили канабиса за развлекателни цели. Неговият закон отива по-далеч от тези на други щати, като планува модел за обществена правдивост - към 350 милиона $ ще бъдат пренасочвани всяка година, чрез налог върху продажбите в размер на 9%, към регионите, където живеят доста чернокожи и хора от латиноамерикански генезис. Смята се, че те са били най-засегнати от възбраната и ограниченията против използването на марихуана.

Законът планува изчистване на правосъдното досие на хора, наказани за дейности, които той декриминализира.

Очаква се първите магазини за продажба на канабис да отворят следващата година. Законът разрешава на пълнолетни, навършили 21 години, да купуват и отглеждат марихуана за персонално прилагане. Максималното позволено количество, което човек ще може да има в американския щат Ню Йорк, с население от към 20 милиона души, е 3 унции или 85 грама. Обхватът на програмата за предоставяне на марихуана за медицински цели ще бъде уголемен.

„ Това историческо законодателство носи правдивост на дълго време маргинализираните общности ", изрази удовлетворение в официално съобщение губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо. Той също така акцентира, че „ тази нова промишленост " ще генерира стопански напредък и ще способства за по-безопасната приложимост на канабис.

Според управляващите в Ню Йорк законният бизнес с марихуана може да докара до основаването на сред 30 000 и 60 000 работни места в щата.

Междувременно таз исряда и губернаторът на Вирджиния Ралф Нортъм разгласи, че ще придвижи законопроект за узаконяване на марихуаната през юли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР