Американският режисьор-документалист Фредерик Уайзман представи на 79-ия кинофестивал във Венеция

...
Американският режисьор-документалист Фредерик Уайзман представи на 79-ия кинофестивал във Венеция
Коментари Харесай

Режисьорът Фредерик Уайзман представи във Венеция новия си филм, посветен на Лев Толстой

Американският режисьор-документалист Фредерик Уайзман показа на 79-ия кинофестивал във Венеция продукцията си " Двойка " ( " Un Couple " ), отдадена на връзките сред Лев Толстой и брачната половинка му София Андреевна, съобщи ТАСС.

92-годишният режисьор, който се пресели във Франция, получава помощ за написването на сюжета, основаващ се на писмата на писателя и жена му и на техните дневници, от френската актриса Натали Бутфо. Тя играе основната и единствена роля във кино лентата, който е част от конкурсната стратегия на фестивала във Венеция.

Продукцията е съвсем сценичен монолог, в който наличието на Лев Толстой не е физическо.

" Двойка " е сниман на остров край Бретан. На конференция във Венеция Уайзман изясни, че при пресъздаването на " връзките сред мъж и жена " не са се стремили към достоверност на историята, а мястото, на което се развива действието, е условно, само че е значима атмосферата. Според него няма значение, че то не подхожда на природата в Ясна поляна.

Проектът е резултат от " затварянето поради пандемия ", само че Фредерик Уайзман призна, че от много време желал да " направи филм, в който сюжетът предхожда всеки дубъл, а това в никакъв случай не се случва с документалните продукции ", с които е прочут, написа Българска телеграфна агенция,

В богатата кариера на Уайзман " Двойка " е едвам вторият игрален филм. Той е сниман 20 години след " Последното писмо " (2002 г.), отбелязва ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР