Американският регулаторен орган в областта на лекарствата одобри спешно за

...
Американският регулаторен орган в областта на лекарствата одобри спешно за
Коментари Харесай

САЩ одобри нов антигенен тест за коронавирус с бързи резултати

Американският регулаторен орган в региона на медикаментите утвърди незабавно за приложение антигенните проби, създадени от компанията Куидъл (Quidel) от Сан Диего, съобщи Асошиейтед прес.
Тестовете могат бързо да открият фрагменти от вирусните протеини в проби, взети с тампон в носната празнина. Това е третият вид проби позволени от американското Управление за храни и медикаменти.
Понастоящем единственият метод за диагностициране на деен Ковид-19 е посредством тестване на назален секрет за генетичен материал на вируса. Смята се, че този вид проби са много точни, само че те лишават часове и изискват скъпо и профилирано съоръжение в лаборатории, лечебни заведения или университети.
Вторият вид проби проучва кръвта за антитела - протеините, създадени от организма дни или седмици след прекарана зараза. Подобни проби са от помощ за учените да схванат доколко инфекцията се е популяризирала, само че те са безполезни за разкриване на дейна зараза.
Антигенните проби могат да диагностицират дейна зараза, посредством разкриване на най-ранните токсични следи от вируса вместо генетичния код на самия вирус.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР