Американският рапър Кание Уест обяви намерението си да закупи социалната

...
Американският рапър Кание Уест обяви намерението си да закупи социалната
Коментари Харесай

Кание Уест иска да купи социална мрежа, популярна сред консерваторите

Американският рапър Кание Уест разгласи желанието си да закупи обществената мрежа Парлър (Parler), която е известна измежду консерваторите в Съединени американски щати и последователите на Доналд Тръмп, предадоха Агенция Франс Прес и Асошиейтед прес.

„ В свят, в който консервативните възгледи се считат за спорни, би трябвало да сме сигурни, че имаме правото да се показваме свободно “, съобщи изпълнителят, който от известно време се показва с името Йе.

Сумата на договорката, която се чака да завърши през четвъртото тримесечие на тази година, не се оповестява.

В последните седмици Кание Уест се оказа в центъра на няколко абсурда. Той разгласява в Инстаграм и Туитър мнения, считани за антисемитски, а преди този момент се появи с тениска с надпис „ Животът на белите има значение “ по време на Седмицата на модата в Париж. Това е противоположният на известния девиз „ Животът на чернокожите има значение “, емблематичен за антирасистките митинги в Съединени американски щати през 2020 г. 

Акаунтите на изпълнителя в обществените мрежи бяха лимитирани след избраните като антисемитските изявления.

" Йе прави революционна стъпка в медийното пространство на свободата на словото и в никакъв случай повече няма да се тормози, че ще бъде изпъден от обществените медии ", съобщи Джордж Фармър, основен изпълнителен шеф на Парлър.
    
Популярността на обществената мрежа Парлър, която започва през 2018 година, внезапно скочи, откакто Доналд Тръмп беше дефинитивно изпъден от Туитър.

Това стана малко след нападението против Капитолия на 6 януари 2021 година, като някогашният президент на Съединени американски щати беше упрекнат в подстрекателство на поддръжниците си към принуждение, напомня Агенция Франс Прес.

Тогава фирмите „ Епъл “ и „ Google “, осъждайки възходящите закани от принуждение, бързо я отстраниха от платформите си. Уеб услугите на „ Амазон “ (AWS) също бяха решили да не хостват обществената мрежа повече на своите сървъри.

Парлър още веднъж се появи в App Store през април 2021 година и в Гугъл Play Store през септември 2021 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР