Американският производител на електрически автомобили Tesla реализира рекордна печалба през

...
Американският производител на електрически автомобили Tesla реализира рекордна печалба през
Коментари Харесай

Tesla отчете рекордна печалба

Американският производител на електрически коли Tesla осъществя рекордна облага през третото тримесечие на годината. Чистата облага на компанията е била 1.6 милиарда $, което е повишаване с 389% в съпоставяне със същия интервал на предходната година и едвам за мтори път от основаването си през 2003 година тя е над 1 милиарда $. Общите доходи за тримесечието сред юли и септември са 13.8 милиарда $.

" Постигнахме най-хубавия си чиста облага, оперативна облага и брутна облага ", обявиха от компанията. Производителят на електрически коли през февруари закупи и 1.5 милиарда $ в Bitcoin, като се надяваше да стартира да приема и криптовалутата като способ на заплащане. През това тримесечие компанията е изгубила 51 млн. $ от инвестицията, само че пък криптовалутата през тази седмица стигна рекордна стойност, което би трябвало най-малко отчасти да покрие загубите от това перо.

Успехите идват в миг, в който автомобилната промишленост е в неприятно положение поради дефицит на чипове. Доставките на коли на General Motors (GM) в Съединени американски щати да вземем за пример са паднали с 32.8%, до момента в който тези на Tesla са се покачили със 72%. Американската компания е в добра позиция и поради увеличението на потенциала на заводите в Шанхай и Остин, а и идното отваряне на гигазавода в Берлин. Илън Мъск неотдавна съобщи, че чака гигазаводът да стартира работа през ноември. Пазарната оценка на Tesla надмина 850 милиарда $ и доста повече от тази на съперници като Volkswagen, Toyota или GM.
Затруднения, които може да провокират нехарактерен ход
От Tesla предизвестиха, че сега секторът е под съществено напрежение и има проблеми. " Различни провокации, в това число дефицит на полупроводници, тапи в пристанищата и непрекъснати спирания на активността, оказват въздействие върху способността ни да поддържаме заводите да работят с цялостна скорост ", се споделя в записка, публикувана от компанията преди стартирането на резултатите. " Ние имаме вяра, че нашите вериги за доставки, инженерни и индустриални екипи се оправят с тези световни провокации с досетливост, пъргавост и еластичност, които са без аналог в автомобилната промишленост ", прибавиха от неотдавна основаната в Остин, Тексас компания. Средната цена на колите, продавани от Tesla, е спаднала с 6%, което се дължи на желанието на производителя на Cybertruck да разпространява продуктите си и да ги направи по-достъпни.Друго перо, което оказва помощ на Tesla, е енергийният бизнес - произвеждане на слънчева сила и предпазване на сила. От него са обезпечени доходи за 806 млн. $. От компанията направиха и забавно известие, съгласно което всички акумулатори за колите й със общоприет пробег, ще бъдат построени от литиево-железен фосфат (ЛЖФ). Причината за промяната на обичайните досега литиево-йонни е по-големият достъп до желязо и неговата по-ниска цена. Двете компании, които са водачи на пазара за този вид акумулатори са китайските CATL и BYD. Tesla към този момент има открита връзка и е купувала акумулатори от CATL.

Американският производител на електрически коли Tesla осъществя рекордна облага през третото тримесечие на годината. Чистата облага на компанията е била 1.6 милиарда $, което е повишаване с 389% в съпоставяне със същия интервал на предходната година и едвам за мтори път от основаването си през 2003 година тя е над 1 милиарда $. Общите доходи за тримесечието сред юли и септември са 13.8 милиарда $. " Постигнахме най-хубавия си чиста облага, оперативна облага и брутна облага ", обявиха от компанията. Производителят на електрически коли през февруари закупи и 1.5 милиарда $ в Bitcoin, като се надяваше да стартира да приема и криптовалутата като способ на заплащане. През това тримесечие компанията е изгубила 51 млн. $ от инвестицията, само че пък криптовалутата през тази седмица стигна рекордна стойност, което би трябвало най-малко отчасти да покрие загубите от това перо.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Промишленост
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР