Американският президент ще обсъди с екипа следващите стъпки на администрацията

...
Американският президент ще обсъди с екипа следващите стъпки на администрацията
Коментари Харесай

Говорителят на Белия Дом не изключи да се обсъди провеждане на нова среща Байдън - Путин

Американският президент ще разиска с екипа идващите стъпки на администрацията след срещата на държавния секретар Антъни Блинкън с съветския външен министър Сергей Лавров в Женева.

Говорителят на Белия Дом Джен Саки не изключи да се разиска и опция за нова среща сред Джо Байдън и Владимир Путин.

На брифинг в Белия Дом Саки напомни, че Байдън е последовател на директните диалози сред водачи, само че занапред следва да се разбере дали това е подобаваща последваща стъпка:

„ Не мога да ви да ви дам прогноза дали това ще се случи, само че в случай че има рекомендация за такава стъпка и ние приемем това за дейно в този миг - несъмнено. Президентът постоянно е бил отворен за срещи сред водачи. “

По думите на Блинкън пред задгранични медии Съединените щати все още залагат на ясно изложение на терзанията си от ново съветско навлизане в Украйна и дават да се разбере, че Русия ще заплати огромна цена в случай че се стигне до влизане даже „ на един съветски боец “.

В същото време Саки сподели, че Вашингтон е „ подготвен да продължи разговора и дипломацията. “ 

Oчаква се идната седмица Съединените щати в писмен тип да насочат към Русия терзанията си, както и тези на съдружниците за дейностите по границата с Украйна. Саки съобщи, че бъдат показани и хрумвания за укрепване „ чувството за сигурност “ на всяка страна.

„ Дискутират се няколко стъпки, които можем да предприемем. Всички ние, включително и Русия, да увеличим равнището на бистрота, да понижим риска, да засилим контрола на оръжията, да изградим доверие. В съгласуваност сме с нашите съдружници и сътрудници и чакаме държавният секретар Блинкън да се срещне външния министър Лавров за продължение на диалозите. “ 

Вашингтон отхвърля да одобри претенции на Москва като да вземем за пример гаранции, че Украйна няма да бъде призната в НАТО с аргумента, че такива претенции опонират на правилото суверенни страни да вземат решение сами своето бъдеще. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР