Американският президент Доналд Тръмп със сигурност е преживял много неприятни

...
Американският президент Доналд Тръмп със сигурност е преживял много неприятни
Коментари Харесай

Тръмп загази - адвокатът му призна за незаконни плащания заради секс афери

Американският президент Доналд Тръмп сигурно е претърпял доста неприятни часове през последното денонощие, откакто федерален съд осъди по 8 обвинявания някогашния началник на президентската му акция Пол Манафорт, а някогашният юрист на Тръмп - Майкъл Коен, разгласи пред съда, че актуалният държавен глава на Съединени американски щати му е наредил да прави противозаконни заплащания по време на акцията през 2016 година.
С думите си пред съда Коен се призна за отговорен в нарушаване на федерални закони по отношение на харченето на средства от предизборна политическа акция, прецизира лявото английско издание The Guardian.
Бившият юрист на Тръмп призна, че е направил заплащания на порнозвездата Сторми Даниълс, както и на Карън Макдугъл, модел на Playboy. На Сторми били дадени 130 000 $, а на Макдугъл - 150 000. Плащанията към двете са били направени, с цел да мълчат за половите си връзки с Тръмп. Милиардерът обаче отхвърля да е знаел за тези заплащания.
Сега Коен може да влезе в пандиза за период от 3 до 6 години пред три до шест години затвор, откакто се призна за отговорен и във финансови и банкови измами и укриване на налози (4,3 млн. $ в период от 5 години, като не е платил 1,3 млн. $ дължими налози, а не е заявил и ипотека за 14 млн. долара), написа Агенция " Фокус ". Коен се съгласи да не апелира, в случай че присъдата е от 46 до 63 месеца.
Въпреки че признанието на Коен директно упреква Тръмп във федерално закононарушение, той още не може да бъде упрекнат поради имунитет . Той обаче би могъл да бъде подложен на процедура по импийчмънт, в случай че демократите завоюват контрола над Конгреса през ноември.
Обвиненията против Коен, въпреки и да не са свързани с следствие за съветската интервенция в изборите през 2016 година, могат да го накарат да сътрудничи на следствието, водено от Робърт Мълър. Засега някогашният юрист на Тръмп отхвърля да сътрудничи на Мълър по този въпрос.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР